7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisBuzărnescu, gata pentru JO! Mihaela, campioană meritorie la Budapesta

Buzărnescu, gata pentru JO! Mihaela, campioană meritorie la Budapesta

Perechea româno-maghiară Mihaela Buzărnescu/Fanny Stollar a câştigat, sâmbătă, titlul în proba de dublu din cadrul turneului de tenis de la Budapesta (WTA), după victoria cu 6-4, 6-4 în faţa cuplului Aliona Bolsova (Spania)/Tamara Korpatsch (Germania). Buzărnescu şi Stollar s-au impus după o oră şi 16 minute.

Buzărnescu a cucerit al treilea său titlu WTA la dublu. Jucătoarea din București a mai triumfat la San Jose 2018, la simplu (6-1, 6-0 în finala cu Maria Sakkari), dar și la Strasbourg 2018, în proba de dublu, împreună cu Raluca Olaru (7-5, 7-5 în ultimul act cu Nadyia Kichenok/Anastasia Rodionova).

Mihaela Buzărnescu și Fanny Stollar s-au completat perfect la primul turneu pe care l-au disputat împreună în circuit. „Miky” și partenera ei, care în semifinale au beneficiat de abandonul cuplului Irina Bara/Sara Errani (România/Italia), nu au cedat niciun set pe durata turneului de la Budapesta!

Încredere maximă înainte de Olimpiadă

În ciuda unui start de meci mai greoi, în care au fost conduse cu 1-3, Mihaela și Fanny au jucat solid atât din spatele terenului, cât și la fileu. Buzărnescu și Stollar au realizat 6 break-uri, cu două mai multe decât Bolsova și Korpatsch, iar la final tabela a indicat 6-4, 6-4. Buzărnescu a obținut, astfel, un succes care îi dă aripi înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo (23 iulie – 8 august). Mihaela va fi singura reprezentantă a României în proba de simplu a turneului de tenis olimpic, în timp ce Monica Niculescu și Raluca Olaru vor face tandem la dublu.

Pentru Buzărnescu aceasta este a şasea finală WTA la dublu. Mihaela a mai jucat trei finale în 2018, la Praga (alături de belarusa Lidia Morozova), la Nottingham (alături de britanica Heather Watson) şi la Eastbourne (alături de Irina Begu). Anul aceasta a mai disputat o finală de dublu, la Bogota, alături de Anna-Lena Friedsam (Germania).

Buzărnescu şi Stollar au fost recompensate cu un cec de 10.300 de dolari şi 280 de puncte WTA la dublu. Finalistele s-au ales cu un cec de 6.000 de dolari şi 180 de puncte WTA la dublu.

Citește și: Să vină un nou trofeu! Tecău și Krawietz vor juca în finala de la Hamburg

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS