11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalS-a retras Zlatan! Ibrahimovic: „Îmi va fi dor de vestiar“

S-a retras Zlatan! Ibrahimovic: „Îmi va fi dor de vestiar“

Atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic (41 ani) şi-a anunţat încheierea carierei de jucător duminică seară, la finalul meciului AC Milan – Verona 3-1, din ultima etapă a Serie A.

„Este timpul să-mi iau rămas bun de la fotbal, nu doar de la AC Milan. Sunt prea multe emoţii acum… Hai AC Milan! Vă spun la revedere“, a afirmat suedezul, cu lacrimi în ochi, la microfon.

„Ibracadabra“ anunţase, cu câteva zile în urmă, că pleacă de la AC Milan la finele actualului sezon, când îi expira şi contractul. Fotbalistul scandinav a revenit la AC Milan în 2019 şi a ajutat gruparea „rossonera“ să devină campioană a Italiei în sezonul trecut.

Ibrahimovic a disputat însă doar patru meciuri în actuala ediţie din Serie A, din cauza problemelor medicale cu care s-a confruntat. Cu toate acestea, el a devenit cel mai vârstnic marcator din istoria primei ligi italiene, după ce a marcat singurul său gol din acest sezon. A transformat un penalti în meciul pierdut în faţa formaţiei Udinese (1-3), în luna martie.

Are cu ce se lăuda

Zlatan Ibrahimovic a cucerit un prim titlu de campion al Italiei cu AC Milan în 2011. El a mai evoluat în cursul carierei sale la Ajax Amsterdam, Juventus Torino, Inter Milano, FC Barcelona, Paris Saint-Germain şi Manchester United, precum şi în liga nord-americană, la Los Angeles Galaxy.

La naţionala Suediei a avut 121 de selecţii, marcând 62 de goluri. Ibrahimovic s-a retras de la prima reprezentativă a ţării sale la sfârşitul EURO 2016, dar a revenit cinci ani mai târziu. Accidentările l-au împiedicat să participe la EURO 2020, dar şi la primele meciuri din preliminariile Cupei Mondiale 2022. Cel mai bun marcator din toate timpurile al naţionalei suedeze a participat la etapa finală a calificărilor. Însă Suedia a fost eliminată în play-off de Polonia.

„Am avut o carieră lungă de care sunt mândru “

Zlatan Ibrahimovic a susținut și o scurtă conferinţă de presă cu prilejul retragerii. El s-a declarat mândru de cariera sa.

„Am avut o carieră lungă de care sunt mândru. A fost ultima mea zi ca fotbalist profesionist. Vreau să mulţumesc atât clubului AC Milan, cât şi celorlalte cluburi unde am evoluat. De acum începe un nou capitol. Când m-am trezit (duminică dimineaţa) ploua. Mi-am spus că până şi Dumnezeu este trist. Nici măcar familia mea nu era la curent cu decizia. Am vrut ca atunci când o anunţ să fie pentru toţi în acelaşi timp. Fotbalul m-a făcut să devin bărbat. Mi-a făcut cunoştinţă cu oameni pe care nu i-aş fi putut întâlni niciodată. Am călătorit în toată lumea datorită fotbalului (…) De acum adrenalina va fi alta. Nu voi mai avea un program strict. De obicei aşteptam mereu să iau masa cu echipa. Îmi va fi dor de aceste lucruri, de vestiar… Dar sunt pregătit să accept situaţia. Am cugetat mult în ultimele zece zile şi am decis. Fotbaliştii îşi doresc să-şi încheie cariera pe teren. La mine nu s-a putut din cauza accidentărilor, asta e“, a spus Ibrahimovic.

„Nu cred că voi părăsi lumea fotbalului“

Întrebat dacă doreşte să devină antrenor sau manager al vreunui club, suedezul a răspuns:

„Deocamdată, vreau să îmi fac timp să mă bucur de ceea ce am realizat în toţi aceşti ani, să savurez. Nu trebuie să decid prea repede. Sunt prea multe emoţii acum. Voi reflecta după această vară. Antrenor sau manager este o mare responsabilitate. Ca antrenor ai mai puţină libertate decât un jucător de a face ceea ce vrei. Dar nu cred că voi părăsi lumea fotbalului“.

Citește și: Juniori | Academia „Gică Popescu“, evoluții apreciate la „Cupa speranțelor Vâlcea“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS