8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalChindia - „U“ Craiova | Mirel Rădoi: „Am avut timp să lucrăm în această pauză“

Chindia – „U“ Craiova | Mirel Rădoi: „Am avut timp să lucrăm în această pauză“

-

Universitatea Craiova o va întâlni marţi, de la ora 19.00, pe stadionul „Ilie Oană“ din Ploieşti, pe Chindia Târgovişte, într-o partidă restantă din etapa 6 a Superligii.
Disputa va fi arbitrată de Ionuţ Coza (Cernica), ajutat de asistenţii George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel) şi Bogdan Gheorghe (Bucureşti). Al patrulea oficial va fi Cătălin Popa (Piteşti). CCA l-a desemnat observator pe Eduard Dumitrescu (Piteşti).

„Înainte, Chindia era victimă sigură“

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Mirel Rădoi, este convins că disputa cu dâmboviţenii nu va fi deloc uşoară. El a precizat că echipa adversă este în ascensiune, dar că este posibil ca pauza aceasta să-i fi scos „din mână pe jucătorii Chindiei.

„Avem de înfruntat o echipă care este într-o formă maximă. A reuşit să acumuleze foarte multe puncte de la venirea lui Toni Petrea. În ultimele 10 partide una singură a fost pierdută, cea din Cupă, cu Ocna Mureş, în deplasare. Şi este singura în care nu a marcat gol. În rest au reuşit să contabilizeze 5 victorii şi 3 egaluri! Au făcut 18 puncte, ceea ce au făcut să urce foarte mult în clasament. Înainte era victimă sigură, toată lumea o dădea ca şi retrogradată, iar acum are opţiuni serioase chiar şi pentru ultima poziţie din play-off“, a comentat tehnicianul Ştiinţei.

VEZI VIDEO!

„Am avut timp să lucrăm în această pauză, doar că foarte mulţi jucători au fost la loturile naţionale şi… Dar ăsta-i un lucru bun, pe noi, ca şi club, ne bucură. Asta înseamnă că jucătorii au valoare, sunt de perspectivă şi pot să facă oricând pasul către echipa mare. Sunt câteva echipe cărora nu cred că le-a picat bine această pauză, iar Chindia este una dintre ele. Şi noi ne-am număra aici, alături de FCSB şi CFR. Cred că suntem vreo 5 echipe cărora cred că le-a dăunat pauza.

Pe de altă parte, din punct de vedere fizic noi am reuşit să echilibrăm balanţa cu jucătorii care nu au jucat foarte multe minute. Sunt sigur că pe viitor vor strânge multe meciuri, pentru că o să înceapă să apară jucători care, de la etapă, la etapă, o să fie suspendaţi. Apoi vor veni lunile în care terenurile vor fi foarte bune grele. E clar că vor apărea ceva probleme musculare la mulţi jucători şi atunci vor intra jucătorii care au evoluat mai puţin“, a completat Mirel Rădoi.

„Este o miză foarte importantă“

Mirel Rădoi a subliniat faptul că o victorie contra Chindiei Târgovişte ar însemna mult mai mult decât cele 3 puncte.

„Pentru noi, în momentul de faţă, este o miză foarte importantă. Nu doar cele 3 puncte contează. În situaţia în care noi câştigăm această restanţă o să mai urcăm un loc în clasament. Vom fi pe poziţia a treia, ceea ce ne asigură şi un număr de puncte relativ mai mic, de 7 puncte, faţă de primul loc. La o eventuală înjumătăţire ar fi 4 puncte cu tot cu rotunjire. Înseamnă că suntem pe unul dintre locurile pe care ni le-am propus.

În primul rând trebuie să ne asigurăm prezenţa în play-off, după aceea distanţa dintre noi şi echipele din faţă să fie cât mai mică. Pe lângă toate acestea, venind de pe locul 3 şi jucând acasă (cu FCU – n.r.) e clar că stadionul va fi plin şi nu ne dorim decât o victorie a Universităţii Craiova“, a explicat Rădoi.

„Este căpitanul nostru şi sunt sigur că va reveni mai puternic“

Antrenorul Universităţii Craiova este bucuros să-l vadă pe Nicuşor Bancu la treabă, după operaţia la care a fost supus la piciorul stâng.

„Îl vedem destul de des aici. Chiar la două zile de la operaţie am vorbit, când a venit la stadion să continue recuperarea. Suntem alături de el, iar o ştie foarte bine. Cu orice putem să-l ajutăm o vom face. Cred că este important mediul în care el stă în fiecare zi. Acasă, cu familia, sau când vine la stadion trebuie să fie un mediu care să-i transmită o energie pozitivă. Şi cred că din punctul acesta de vedere, atât noi, cât şi suporterii, ar trebui să fim alături de el. Este căpitanul nostru, un jucător de legendă al acestui club şi sunt sigur că va reveni înainte de termenul preconizat de doctori“, a spus Bancu.

Cât despre Campionatul Mondial din Qatar, Mirel Rădoi a spus: „Printre antrenamente şi analize, ne facem timp să urmărim şi partidele de la Campionatul Mondial. E clar că nu am putut să le vedem pe toate. Sunt destul de interesante partidele, cu surprize. Acum sper ca şi finala să fie cea care am spus-o la început: Anglia – Brazilia. Să sperăm că le voi ghici“.

Clasament Superliga:

Clasament oferit de flashscore.ro

Citeşte şi: Chindia – „U“ Craiova | Dan Nistor: „Dacă vom câştiga cele 3 puncte, vom ajunge pe locul 3“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:29

(VIDEO) Un monument istoric, cuprins de flăcări în Râmnicu...

UPDATE: În incendiu a ars pe lângă catapeteasma datând...

ȘTIRI GdS