5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalHapoel Beer Sheva - „U“ Craiova 5-4 | Am fost aproape, dar n-am știut să gestionăm șansa

Hapoel Beer Sheva – „U“ Craiova 5-4 | Am fost aproape, dar n-am știut să gestionăm șansa

Universitatea Craiova a ținut într-un suspans teribil întreaga suflare oltenească joi seară, în disputa din Israel, cu Hapoel Beer Sheva, din manșa secundă a play-off-ului din Conference League. Au fost emoții imense până la ultimul fluier de fotbal efectiv, dar mai ales după, la loviturile de departare, pentru că s-a ajuns acolo, după ce egalitatea a persistat după cele 120 de minute. După 1-1 în tur, la Severin, Știința a pierdut la Beer Sheva cu 5-4 (0-0, 1-1, 3-4 la penaltiuri).

David Lazar a făcut minuni în poartă

Alb-albaștrii au abordat meciul din Israel cu multă prudență și pragmatism, dar și „obraznici“ pe faza atacului. A fost 0-0 după primele 90 de minute, la capătul unui joc cu ocazii la ambele porți, în care cei doi portari s-au remarcat în multe rânduri. S-a ajuns la cele două reprize suplimentare, unde au marcat ambele formații.

Alb-albaștrii au deschis scorul prin Ante Roguljic, care a șutat superb, dintr-o lovitură liberă, de la 10 metri lateral dreapta, la colțul lung (‘105).

Avantajul nu a durat decât un minut, pentru că Hemed a egalat cu o lovitură de cap, după o fază fixă (‘105+1).

Cum egalitatea a persistat s-a ajuns la loviturile de departajare, acolo unde Universitatea Craiova a dat greș, cedând cu 4-3.

Pentru Știința au marcat Roguljic, Nistor, Găman și au ratat Andrei Ivan, respectiv Nicușor Bancu.

Hapoel a punctat prin Suleymanov, Keltjens, Helder Lopes și Dadya.

Statistica meciului:

Statistică oferită de flashscore.ro

Hapoel Beer Sheva: Glazer – Tibi, Abu Abaid (’98, Dadya), Miguel Vitor, Helder Lopes – Bareiro, Yosefi (’60, Hemed), Elias (’77, Keltjens) – Safouri (’77, Micha), Selmani (’60, Hatuel), Ansah (’73, Suleymanov).
Antrenor: Elyaniv Barda Felix.

„U“ Craiova: Lazar – Martic (’91, Găman), Raul Silva, Screciu – Hanca (’71, Căpățînă), Crețu (’91, Roguljic), Mateiu (‘119, Nistor), Bancu – Baiaram, Koljic (‘105+3, Vătăjelu), Ivan.
Antrenor: Mirel Rădoi.

Cartonașe galbene: Bareiro ’15, Elias ’16, Barda ’80, Ansah ’80, Ketjens ’88, Abu Abaid ’90+2, Helder Lopes ‘104 / Crețu ’55.

Au arbitrat: Erik Lambrechts – Jo de Weirdt, Mathias Hillaert; Wim Smet (Belgia).

Delegat UEFA: Iveta Bankova (Bulgaria).

Pentru Universitatea Craiova urmează un meci cu FC Botoșani. Disputa cu moldovenii este programată luni, 29 august, de la ora 21.00, pe stadionul „Municipal“ din Severin.

Citește și: Liga 3 | Universitatea II Craiova şi ACSO Filiaşi debutează în faţa propriilor spectatori

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS