22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga 3 | Universitatea II Craiova şi ACSO Filiaşi debutează în faţa propriilor spectatori

Liga 3 | Universitatea II Craiova şi ACSO Filiaşi debutează în faţa propriilor spectatori

Gata cu jocurile amicale! Noul sezon al Ligii 3 va debuta în acest weekend şi echipele Doljului vor evolua, de această dată în serii diferite, dar cu aceeaşi dorinţă de a se clasa cât mai sus şi, totodată, să crească şi să ofere fotbalului de înaltă performanţă noi nume.

Echipa secundă a clubului Universitatea Craiova, antrenată de Corneliu Papură şi Dragoş Bon, va juca vineri, de la ora 18.00, pe stadionul „Extensiv“, împotriva grupării vâlcene Minerul Costeşti. Disputa va fi arbitrată de Dragoş Pîrîu (Curtea de Argeş), ajutat de asistenţii Louis George Oprescu şi Bogdan Ciocoiu (ambii din Ploieşti). Observator a fost desemnat Alexandru Băjan (Videle).

„Am mai jucat anul trecut cu ei. Nu am foarte multe informaţii despre ei, dar o să vedem ce putem la ora jocului. Seria este cam aceeaşi de anul trecut. A promovat Slatina în Liga 2, dar a venit Turnu Măgurele, care are ca obiectiv promovarea, şi cam atât. Este cam acelaşi nivel, nu s-au schimbat foarte multe“, a declarat Corneliu Papură.

„Este important să fie constanţi şi să se maturizeze“

Tehnicianul craiovean s-a arătat mulţumit de modul cum a decurs pregătirea de vară şi a punctat că obiectivele „satelitului“ sunt aceleaşi ca în fiecare an.

„A fost o perioadă de pregătire normală, în sensul că tot timpul este greu şi jucătorii trebuie să acumuleze. O să vedem cum ne vom comporta în campionat. Ei au răspuns destul de bine. Sunt jucători tineri, dorniţi să se afirme şi sper să reuşească să se impună la echipa a doua şi apoi să fie selectaţi pentru prima echipă. La nivelul acesta de vârstă ai fluctuaţii. Sunt normale pentru jucătorii tineri. Să sperăm că vor înţelege că este important să fie constanţi şi să se maturizeze din punct de vedere fotbalistic cât mai repede.

Obiectivele la echipa a doua sunt cam aceleaşi tot timpul: să evoluăm cât mai bine şi să creştem jucători pentru prima echipă. Cred că rezultatele vin în funcţie de potenţialul nostru. Pentru asta este înfiinţată echipa a doua, ca jucătorii tineri să facă pasul mai uşor către seniorat. Asta pentru că întrecerea de la juniori nu este la fel de solicitantă cum este cea de la seniori. Pasul de la juniori, direct la seniori este destul de greu de făcut. Dar când ai un pas intermediar, în cazul nostru reprezentat de echipa a doua, este mult mai uşor ca ei să reuşească să se impună la seniori, la prima echipă“, a explicat Corneliu Papură.

Victor Naicu: „Privim cu încredere sezonul viitor“

La rândul său, ACSO Filiaşi va susţine primul joc al sezonului vineri, de la ora 18.00, pe stadionul „Orăşenesc“, adversară fiindu-i Viitorul Pandurii II Târgu Jiu. Brigada de arbitri este compusă din centralul Mihail Sebastian Lăstun (Vâlcea) şi asistenţii Florin Păunescu (Vâlcea) şi Marilena Cătălina Nan (Alexandria). Observator va fi Marian Balaci (Severin).

Antrenorul formaţiei ACSO Filiaşi, Victor Naicu, s-a arătat optimist în privinţa noii ediţii de campionat.

„Privim cu încredere sezonul viitor. Nu avem prea multe informaţii despre echipele din această serie, însă consider că ne-am pregătit foarte bine şi avem multă încrede la începutul acesta de sezon. Mă bucur că începem acasă şi sperăm să debutăm cu dreptul şi să abordăm meciurile următoare cu mută încredere. Spun acesta şi pentru că avem de susţinut trei meciuri într-o săptămână, având inclusă şi etapa din Cupa României. Avem o săptămână grea, din care ne dorim să ieşim cu bine. Lotul este valid, avem 27 de jucători şi avem de unde să alegem. Faptul că nu am avut niciun accidentat înseamnă că pregătirea a fost făcută foarte bine“, a declarat Victor Naicu, pentru GdS.

Liga 3, etapa 1

Seria 6

Vineri, 26 august – ora 18.00: CSM Alexandria – Sporting Roşiori, Viitorul Dăeşti – Cozia Călimăneşti, Universitatea II Craiova – Minerul Costeşti, Vediţa Coloneşti – Cetatea Turnu Măgurele.
Sâmbătă, 27 august – ora 18.00: Petrolul Potcoava – Flacăra Horezu.

Seria 7

Vineri, 26 august – ora 18.00: Gilortul Târgu Cărbuneşti – Voinţa Lupac, Armata Aurul Brad – CSM Deva, ACSO Filiaşi – Viitorul Pandurii II Târgu Jiu.
Sâmbătă, 27 august – ora 18.00: Retezatul Hațeg – Jiul Petroşani, Viitorul Şimian – Progresul Ezeriş.

Citeşte şi: Conference League | Programul meciurilor din manşa secundă a play-off-ului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS