19 C
Craiova
luni, 15 august, 2022
Știri de ultima orăSportFotbalRusia, suspendată de UEFA şi din sezonul viitor al cupelor europene, dar şi de la EURO 2022 la feminin

Rusia, suspendată de UEFA şi din sezonul viitor al cupelor europene, dar şi de la EURO 2022 la feminin

Cluburile din Rusia au fost suspendate şi din sezonul 2022-2023 al cupelor europene la fotbal, a anunţat UEFA, care a decis să înlocuiască echipa Rusiei cu naţionala Portugaliei la EURO 2022 la feminin. Turneul final este programat în această vară (6-31 iulie), în Anglia, informează Agerpres.

„Niciun club din Rusia nu va participa la sezonul 2022-2023 al competiţiilor UEFA intercluburi“, care va debuta în iulie, a anunţat UEFA într-un comunicat care cuprinde lista măsurilor luate împotriva Rusiei în urma invadării Ucrainei şi care sunt extinse şi la toate reprezentativele Rusiei.

Măsurile acestea vin să completeze sancţiunile dictate împotriva fotbalului din Rusia, care a fost exclusă deja de FIFA din barajele pentru Cupa Mondială 2022.

VEZI AICI COMUNICATUL UEFA!

Federaţia rusă de fotbal a retras pe 30 martie apelul depus iniţial contra sancţiunilor dictate de FIFA. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a refuzat câteva zile mai târziu să suspende sancţiunile dictate de forul fotbalistul mondial, însă acest lucru nu prejudiciază viitoarea sentinţă pe fond a instanţei de justiţie sportivă.

Federaţia rusă de fotbal a menţinut procedura sa contra UEFA, care a suspendat cluburile ruse din acest sezon, însă nu a fost stabilit „niciun calendar procedural pentru moment“, a avertizat TAS la începutul lunii aprilie. Decizia luată luni o privează pe Zenit Sankt Petersburg, care a cucerit recent titlul în Rusia, de o participare în grupele Ligii Campionilor.

În privinţa turneului final al Campionatului European de fotbal feminin din această vară, UEFA a decis să înlocuiască Rusia cu Portugalia, echipă învinsă de Sbornaia în meciul de baraj pentru accederea la EURO 2022. Astfel, Portugalia se va afla în aceeaşi grupă cu Elveţia, Olanda, deţinătoarea trofeului, şi Suedia.

Rusia nu va participa nici la Liga Naţiunilor, care debutează în iunie şi va încheia ultima în grupa sa din Liga B, care le mai cuprinde pe Islanda, Israel şi Albania, retrogradând în Liga C.

De asemenea, candidatura Rusiei la organizarea EURO 2028 sau 2032 a fost considerată de UEFA drept „inadmisibilă“.

Citeşte şi: Liga Elitelor / „Republicanii“ Universităţii Craiova, neînvinşi în Ardeal. În Bănie, doar puştii lui Budescu au confirmat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS