11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalExclusiv / Mihai Roman, dezamăgit: „Mi-am dorit foarte mult să reuşesc acolo, acasă“

Exclusiv / Mihai Roman, dezamăgit: „Mi-am dorit foarte mult să reuşesc acolo, acasă“

Atacantul Mihai Roman a depăşit cu brio o perioadă nefastă, în care i-a fost pusă sub semnul întrebării cariera fotbalistică. A fost vorba despre o problemă la inimă, ce a necesitat o intervenţie chirurgicală în Austria, la puțin timp după incidentul de la Euro 2020, cu danezul Eriksen.

Mihai Roman a muncit din greu, a recuperat timpul pierdut şi a revenit în forţă. El s-a pregătit din vară cu echipa mare, cot la cot cu ceilalţi jucători ai lui Laurenţiu Reghecampf, şi a jucat pentru echipa secundă a Universităţii Craiova ca să-şi intre în mână. Ultimul meci oficial îl susţinuse în decembrie 2019. În Liga 3 a marcat pentru „satelit“ şi credea că va reveni în prim plan, dar lucrurile au luat o altă întorsătură. În această iarnă a fost anunţat că nu se mai contează pe serviciile sale şi că e liber să-şi găsească un alt angajament. Fiind un jucător apreciat în România, Roman a semnat imediat cu FC Botoşani şi va lupta pentru play-off sub comanda lui Marius Croitoru.

GdS a stat de vorbă cu Mihai Roman despre cele petrecute şi a aflat ce l-a marcat din întreaga poveste.

„Staff-ul tehnic cred că putea să facă mai mult pentru mine“

GdS: Mihai, acum că s-au aşezat lucrurile, îţi pare rău că nu ai rămas la Craiova? Ce a lipsit?

Mihai Roman: Nu ştiu dacă a lipsit ceva, pentru că eu am avut o formă foarte bună după ce am stat în cei aproape 2 ani. Eram chiar foarte bine fizic. Din primul antrenament am început direct cu echipa mare şi mă prezentam foarte bine. Eram la parametrii foarte buni! Pregătirea pe care am făcut-o singur în perioada de inactivitate a fost benefică. Mi-am luat meciuri pe teren mare, am jucat în amicale, am jucat cu arbitrii, cu echipe din Liga 4, Liga 5, ca să am repere, să am execuţii, să-mi intru în mână…

GdS: Consideri că nu ţi s-a acordat o şansă aşa cum ar fi trebuit? Cine a decis să pleci, Reghecampf?

Mihai Roman: Da, dânsul a hotărât! Asta a fost decizia lui şi i-o respect, niciun fel de problemă. Dar chiar consider că putea să facă mai mult.

GdS: Cei din club te-au sprijinit în perioada dificilă?

Mihai Roman: Conducerea m-a sprijinit necondiţionat. Au fost alături de mine şi s-au comportat exemplar şi tot timpul o să le fiu recunoscător, în special domnului Mihai Rotaru. Staff-ul tehnic cred că putea să facă mai mult pentru mine, dar asta este. La fotbal se iau fel de fel de decizii şi pe unele le înţelegi, iar pe altele nu. De cele mai multe ori se întâmplă că unele să nu fie de natură sportivă.

GdS: A venit ca o lovitură vestea plecării tale de la Craiova?

Mihai Roman: Nu, pentru că aşa este în fotbal, nimeni nu este de neînlocuit. Singura dezamăgire pe care o am este că nu am reuşit să câştig un campionat. Cupa am câştigat-o, dar rămâne acest mare regret, pentru că mi-am dorit foarte mult să reuşesc acolo, acasă.

„Dacă visul meu este să joc fotbal, cu siguranţă este şi al familiei mele“

GdS: În perioada aceea dificilă, ajutorul tău moral a venit din partea familiei. Acum ai luat-o cu tine, la Botoşani?

Mihai Roman: Da, normal, soţia şi fetiţa au fost lângă mine. Am trecut împreună prin această perioadă grea. Nu ştiu dacă o să iau familia aici, vom vedea. Ne vom descurca, nu asta este problema. Dacă visul meu este să joc fotbal, cu siguranţă este şi al familiei mele, iar acasă o să fie acolo unde sunt eu.

GdS: Putem spune că este un nou restart pentru tine, ţinând cont prin ce ai trecut, prin problemele tale cu inima?

Mihai Roman: Nu ştiu dacă pot să zic că au fost cu adevărat probleme. A fost vorba despre o problemă minoră, care i s-ar putea întâmpla oricui, dar cei care dau viza s-au speriat şi aia a fost. Cu siguranţă am făcut acea ablaţie ca să scap de tot, ca să nu mai fie niciun dubiu, dar eu nu am avut niciodată probleme.

GdS: Dar te-ai speriat când ţi s-a spus că trebuie să iei o pauză lungă?

Mihai Roman: Nu, n-am fost niciodată speriat, drept dovadă m-am pregătit normal. Eu ştiam că nu am acele probleme şi tot timpul mă gândeam când o să revin. Dar a fost o luptă grea, vă daţi seama! Au fost 20 de luni de incertitudine. Dar, undeva, eu simţeam că mă voi întoarce şi de aceea nici nu am renunţat. M-am pregătit zi de zi, ca să am un nivel fizic cât de bun, dar şi psihic până la urmă, pentru că, v-am spus, a fost o luptă destul de grea.

„Sunt foarte concentrat pe ceea ce am de făcut la FC Botoşani“

GdS: Ai ales să mergi la Botoşani, la o altă echipă bună a campionatului, care se bate tot pentru play-off. Te ajută faptul că ai mai fost la ei, că te cunosc?

Mihai Roman: Normal că mă ajută. Şi prima oară când am fost, Marius Croitoru a insistat pentru mine. Atunci era într-o altă poziţie, era director sportiv. M-a ajutat foarte mult faptul că am cunoscut lotul, să-i ştiu pe băieţi, pe oamenii din conducere şi pe cei de lângă echipă. Nu am avut niciun fel de problemă să mă integrez acum. Mi-a fost chiar foarte uşor.

GdS: Cum găseşti Botoşaniul, prindeţi play-off-ul? Este o bătălie acerbă pe locuri…

Mihai Roman: Da, am găsit echipa într-un moment foarte bun. Am făcut un cantonament destul de bun în Antalya, ne-am pregătit bine, meciurile din pregătire au fost reuşite şi eu sunt convins că vom prinde play-off-ul şi, de ce nu, să terminăm chiar pe podium. Totul depinde de noi.

GdS: Te regăseşti acolo? Îl revedem pe acel golgheter Mihai Roman cu care ne obişnuisem în perioada de la Pandurii?

Mihai Roman: Sper că da. Îmi doresc să revin şi să joc mult mai bine decât am făcut-o data trecută, când am fost aici, la FC Botoşani, când am dat 9 goluri. Cel mai important este să fiu sănătos, să nu am parte de accidentări şi dacă voi juca vreau să o fac cât mai bine. Sper ca prin evoluţiile mele să ajut cât pot de mult să ne atingem obiectivele.

GdS: Dar pe Universitatea Craiova o vezi sus anul acesta?

Mihai Roman: A fost o perioadă destul de grea, fără victorie în ultimele 7 meciuri… Le urez baftă, să-şi îndeplinească obiectivele, dar acum aş vrea să vorbesc mai puţin despre Universitatea Craiova. Sunt foarte concentrat pe ceea ce am de făcut la FC Botoşani. Sper să terminăm cât mai sus şi, de ce nu, poate peste Craiova.

GdS: Ce le-ai transmite suporterilor Universităţii Craiova?

Mihai Roman: Să fie lângă echipă, să o încurajeze şi în momentele mai grele!

Citeşte şi: Exclusiv / Lucian Pretorian: „O să continuăm ce a fost bun şi o să îmbunătăţim acolo unde este cazul“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS