22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCupa României / S-au tras la sorți meciurile din 16-imi. Vezi cu cine vor juca echipele oltene! (VIDEO)

Cupa României / S-au tras la sorți meciurile din 16-imi. Vezi cu cine vor juca echipele oltene! (VIDEO)

-

Casa Fotbalului a găzduit astăzi tragerea la sorți a meciurilor din 16-imile Cupei României, ediția 2021/2022, fază în care vor intra şi echipele din prima parte a Liga 1. Disputele sunt programate în jurul datei de 22 septembrie, cu începere de la 16.30.

Meciul vedetă este reprezentat de duelul Universitatea Craiova – CFR Cluj, formaţii care şi-au adjudecat în sezonul trecut Cupa şi Supercupa României, în cazul alb-albaştrilor, respectiv titlul.

Celelalte formaţii ale Olteniei participante în 16-imi vor da piept cu adversare puternice, după cum urmează: CSM Slatina – Dunărea Călărași, Petrolul – FCU Craiova, CSO Filiași – UTA.

Iată restul confruntărilor din 16-imile Cupei României: CS Hunedoara – FCSB, CS Mioveni – Rapid, FC Argeș – FC Botoșani, Minaur Baia Mare – Poli Iași, Csikszereda Miercurea Ciuc – Chindia Târgoviște, Ripensia Timișoara – Dinamo, Unirea Slobozia – Politehnica Timișoara, Concordia Chiajna – Gaz Metan Mediaş, FC Buzău – Academica Clinceni, Farul Constanța – Sepsi, Șomuz Fălticeni – FC Voluntari, CAO 1910 Oradea – Hermannstadt.

Modificări în regulament pentru meciurile din Cupă

Din sezonul 2020-2021 al fazei naţionale a Cupei României au intrat în vigoare o serie de modificări legate de regula de vârstă şi regimul suspendărilor stabilite prin decizia de Comitet Executiv din data de 1 octombrie 2020. Astfel, în partidele în care se întâlnesc formații de Liga 2 cu formații de Liga 3, în ceea ce privește regulile de vârstă ale tinerilor jucători, se vor aplica reglementările de la Liga 3.

Avertismentele (cartonașele galbene) primite de jucători până la etapa 16-imilor nu vor fi preluate în fazele superioare ale acestei competiții. Astfel că, începând cu acestea, cluburile vor ţine o nouă evidență a cartonașelor galbene. Avertismentele aplicate jucătorilor în jocurile disputate anterior fazei şaisprezecimilor de finală se anulează. Începând cu faza șaisprezecimilor de finală, un jucător care acumulează 2 (două) cartonaşe galbene, în meciuri diferite, va fi sancţionat cu suspendarea pentru un joc, următorul din cadrul Cupei României.

În cazul în care un jucător va acumula două cartonaşe galbene (câte unul în fiecare dintre cele două meciuri, respectiv din 16-imi şi 8-imi), acesta nu va avea drept de joc în meciul din faza sferturilor de finală. În cazul în care un jucător va primi doar un singur cartonaş galben în cele 2 meciuri mai sus menţionate, acesta va fi anulat, urmând să fie ţinută o evidenţă nouă începând cu faza sferturilor de finală.

Executarea suspendării pentru cartonaşele roşii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza a competiţiei se face în primul joc oficial disputat de oricare dintre echipele clubului, indiferent de competiţie. În caz de litigiu, competenţa soluţionării aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.

VEZI VIDEO!

Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, „Organizarea şi programarea Cupei României”. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În conformitate cu principiile de desfăşurare ale competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitie la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma.

Citeşte şi: Ştefan Vlădoiu, luat la întrebări de suporteri. Vezi unde ar vrea să joace!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Modernizarea drumului județean Segarcea – Valea Stanciului, finalizată

S-a finalizat modernizarea a încă unui tronson de drum...

ȘTIRI GdS