15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalSă înceapă „balul“! Universitatea Craiova porneşte în noul sezon în compania Argeşului

Să înceapă „balul“! Universitatea Craiova porneşte în noul sezon în compania Argeşului

Începe „balul“ în România! Noul sezon din Liga 1 va debuta în această seară, iar Universitatea Craiova va disputa, sâmbătă, primul joc oficial după triumful din Supercupă, cu CFR Cluj. Alb-albaştrii lui Ouzounidis pornesc în sezonul 2021/2022 pe teren propriu, în compania formaţiei FC Argeş, una dintre echipele care s-au descurcat de minune în sezonul precedent. Meciul de pe „Ion Oblemenco“ va avea loc sâmbătă, de la ora 21.30, şi se va disputa cu public, mai exact 50% din capacitatea stadionului.

Amintiri cu Oblemenco, Balaci şi Dobrin

Prima rundă din noul campionat programează unul dintre cele mai importante dueluri din fotbalul autohton, cel dintre cei care duc mai departe poveştile scrise de Oblemenco şi Balaci, respectiv urmaşii lui Dobrin. De-a lungul timpului, de fiecare dată când au fost faţă-n faţă, „Ştiinţa” şi FC Argeş, am avut meciuri spectaculoase.

Printre partidele memorabile se află şi cea din 22 iulie 1970, atunci când, pentru un minut, Nicolae Dobrin şi Ion Oblemenco au împărţit prima poziţie în clasamentul marcatorilor (FC Argeş – Univerisitatea Craiova 1-1, goluri înscrise de Dobrin ’37 / Oblemenco ’38). La finalul jocului şi al sezonului 1969/70, diferenţa în ierarhia golgheterilor dintre „Tunarul Băniei” şi „Prinţul din Trivale” a fost de doar un gol.

Un alt meci de poveste a fost cel din 25 noiembrie 1973, în FC Argeș – Universitatea Craiova 2-1, când „Minunea blondă” a marcat primul său gol pentru alb-albaştri, în chiar întâiul duel dintre el şi cel mai mare jucător din istoria piteştenilor.

Aurică Beldeanu: „Pornim cu prima şansă“

Revenind la actualul duel cu FC Argeş, una dintre marile glorii ale „Craiovei Maxima”, Aurică Beldeanu, a vorbit du GdS despre noul sezon şi despre duelul din prima etapă, cu FC Argeş.

„Sper ca, după succesul pe care l-am avut în Supercupă, moralul băieţilor să fie ridicat. De aceea, pot spune şi cred că pornim cu prima şansă. Victoriile aduc victorii şi nu avem voie să ne gândim la un alt rezultat decât victoria în duelul cu Argeşul. Nu ştiu foarte multe despre echipa din Argeş, dar dacă a plecat vârful lor de atac, acel Malele, nu vom avea probleme.

Acum, vom juca şi cu publicul în spate, 50%. Spectatorii dau alt moral echipei, trăirile şi emoţiile lor fac ca şi jucătorii să simtă în teren ceva pozitiv. Ce-i drept, olteanul se mai şi enervează dacă rezultatul nu-i pe plac, dar echipa trebuie să dea dovadă de caracter, de determinare şi să joace fotbal. Suporterul oltean vrea să vadă, în primul rând, spectacol, că se plimbă bine mingea şi că se joacă un fotbal de calitate“, a spus Aurică Beldeanu, pentru GdS.

„Vreau să o văd pe Universitatea campioană“

Una dintre dorinţele lui Beldeanu este ca echipa de suflet, Universitatea Craiova, să triumfe anul acesta în Liga 1 şi să aducă trofeul mult aşteptat în Bănie. Totodată, acesta a mărturisit că nu este mulţumit de jocul prestat de „Ştiinţa“ în meciul de Supercupă şi că ar mai trebui să vină cel puţin un jucător de creaţie.

„Chiar dacă obiectivul nostru este titlul, nu cred că s-ar întâmpla nimic grav dacă ar pleca pe bani vreun jucător. Dacă oferta ar fi bună, da, du-te, nu prea ai cum să-l mai ţii aici. Dar, sincer să fiu, ne-ar mai trebui ceva achiziţii, să întărim banca de rezerve. Mie unul nu mi-a plăcut absolut deloc meciul cu CFR, din Supercupă. În afară de faptul că am câştigat, nu sunt mulţumit mai de nimic, mai ales de jocul prestat.

A fost un meci 0-0 din toate punctele de vedere, dar mă bucur din suflet că a ieşit cum ne-am dorit. Aş transfera un mijlocaş, dar de valoare, nu doar aşa, de umplutură, să fie la număr. Să fie un jucător de creaţie, care ştie să dribleze, să facă o superioritate numerică, nu să paseze de la stânga la dreapta, în faţă şi în spate. La final, vreau să o văd pe Universitatea campioană. Campionatul este slab şi orice este posibil, dar duelul pentru titlu va fi tot în trei, ca şi până acum“, a adăugat „vulpea“.

Liga 1, etapa 1:

Joi, 15 iulie – ora 20.30: FC Botoşani – FCSB;
Vineri, 16 iulie – ora 18.30: Sepsi – Academica Clinceni, ora 21.30: CFR Cluj – FCU;
Sâmbătă, 17 iulie – ora 18.30: Gaz Metan Mediaş – CS Mioveni, ora 21.30: Universitatea Craiova – FC Argeş;
Duminică, 18 iulie – ora 18.30: UTA Arad – Farul Constanţa, ora 21.30: Rapid – Chindia Târgovişte;
Luni, 19 iulie – ora 20.30: Dinamo – Voluntari.

Citeşte şi: Bogdan Burcea: Noi reconstruim, alte formaţii se gândesc la titlu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS