7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalBogdan Burcea: Noi reconstruim, alte formaţii se gândesc la titlu

Bogdan Burcea: Noi reconstruim, alte formaţii se gândesc la titlu

Clubul SCM Craiova a „strigat“ adunarea, miercuri seară, la sala Polivalentă, iar noua echipă de handbal a început pregătirile pentru noul sezon. Clubul din Bănie are, în acest an, un lot mult mai diferit, mai complex, cu câteva jucătoare importante din Europa, cu nume și cu potențial, astfel că obiectivul echipei pentru sezonul 2021/2022 este cu totul diferit față de cel precedent.

Astfel, înainte de startul primului antrenament oficial din această vară, tehnicianul Bogdan Burcea, precum și directorul SCM, Adrian Cosman, au vorbit cu reprezentanții mass media despre noua echipă de handbal care s-a conturat în acest sezon și despre obiectivele impuse.

„Ne-am reunit în urmă cu două zile, dar astăzi (n.r. miercuri) avem primul antrenament oficial, pentru că acum a ajuns în Craiova şi ultima noastră achiziţie, Melanie Bak. Sperăm într-un sezon cât mai bun şi îmi doresc ca fetele să depăşească sănătoase această perioadă de pregătire, astfel încât, în seria amicalelor ce urmează, să putem folosi toate sportivele.

Vom juca amicale weekend de weekend. Primul va fi pe data de 30, cu Ştiinţa Bucureşti, aici, la Craiova. Va urma un turneu la Bucureşti, în perioada 5-6 august, în care vom disputa două jocuri împotriva campioanei României. Apoi, ne vom deplasa la Buzău, unde vom avea alte două jocuri de verificare, unul împotriva echipei gazdă, celălalt contra echipei din Brăila. Pe 25 august vom debuta în Cupa României, iar în weekend-ul dinainte ne dorim să organizăm Cupa Craiovei. Am lansat invitaţiile, iar acum aşteptăm răspunsurile“, a spus Bogdan Burcea.

Meciuri spectaculoase în cel mai tare sezon al Ligii Florilor

Antrenorul Craiovei este de părere că, în urma investiţiilor masive din ultima perioadă, Liga Florilor MOL a devenit primul campionat din Europa ca valoare. De asemenea, Burcea consideră că mai multe echipe se vor lupta la campionat, dar favorită rămâne tot actuala deţinătoare a titlului, CSM Bucureşti.

„La titlu se bat alte echipe. Noi reconstruim, dar o să încercăm o clasare cât mai bună. Competiţia este acerbă, Liga MOL a devenit campionatul numărul 1 din Europa, din punct de vedere al investiţiilor. Sunt opt echipe care au peste 1,7 miioane de euro buget, deci va fi un an greu. Obiectivul nostru este clar, în primul rând să aducem suporterii lângă noi şi îl vom realiza dacă îi vom bucura cu prestaţii spectaculoase şi cu victorii.

Sunt mai multe echipe care se bat la titlu, numărul 1 rămâne incontestabil CSM Bucureşti, însă sunt investiţii foarte mari şi la Gloria Bistriţa, Minaur Baia Mare şi Dunărea Brăila. Ne va fi greu împotriva unor astfel de echipe, dar şi noi le vom pune probleme celor mari. În fiecare etapă vor fi meciuri spectaculoase. În ultimii ani am fost depăşiţi de multe echipe care au avut infuzii mari de capital. Am avut noroc să recrutăm aceste două handbaliste, Bak şi Loken, care sunt de înaltă performanţă. Sunt convins că vor fi îndrăgite de fanii Craiovei şi că vor susţine jucătoarele experimentate, astfel încât rezultatele să fie pe gustul nostru”, a spus Burcea.

Adrian Cosman: „Obiectivul este locurile 1-8

Directorul SCM Craiova, Adrian Cosman, a declarat că obiectivul formaţiei lui Bogdan Burcea în următorul campionat este clasarea în primele 8 locuri.

„Este un nou început, un nou sezon, pe care îl aşteptăm cu mari speranţe. Din punctul meu de vedere, am făcut achiziţii foarte bune. Echipa este mult mai puternică decât sezonul trecut şi pot spune că cele două sportive din Norvegia şi Danemarca, Loken şi Bak, vor face diferenţa. Nu trebuie să le uităm şi pe celelalte jucătoare care au ajuns la noi, deci sigur vom face faţă cu brio în noul campionat.

„Obiectivul este locurile 1-8, trebuie să o luăm pas cu pas. Nu trebuie să uităm că viitorul campionat este poate cel mai tare din lume. Aşteptăm acest nou sezon cu mari speranţe, sper că echipa va readuce publicul la sală. Suntem într-o perioadă de reconstrucţie, dar echipa e mult mai puternică decât în sezonul trecut, achiziţiile Bak şi Loken mă fac să sper, sunt de certă valoare. Vom aduce, de asemenea, un preparator fizic renumit, care a fost doar pe la loturi naţionale şi avem speranţe că echipele vor fi bine pregătite fizic”.

Gânduri mari şi în rândul jucătoarelor

De asemenea, şi jucătoarele Ana Maria Ţicu şi Cristina Zamfir au vorbit despre startul sezonului, dar şi despre obiectivele personale din acest an.

„Debutăm în curând în noul sezon, de la care avem aşteptări mari. Urmează o perioadă de pregătire, pe care vrem să o trecem cu brio şi care să ne ajute să fim în cea mai bună formă la startul campionatului. Sperăm să ajungem, din nou, acolo unde am fost, dar, deocamdată, luăm totul treptat. Am adus jucătoare noi, vom vedea pe parcursul pregătirii cum vom crea acea conexiune care face diferenţa. Este încă devreme să mă pot pronunţa vizavi de locul final din campionat, dar pot să asigur că vom da tot ce putem meci de meci“, a menţionat Ana Maria Ţicu.

„Ne dorim să fim sănătoase în acest an şi să intrăm 100% în meciuri, ca să câştigăm cât mai multe. Avem o echipă bună, frumoasă, cu câteva fete noi. Trebuie să ne închegăm cât mai repede ca echipă şi am mare încredere că putem face lucruri foarte bune“, a punctat Cristina Zamfir.

Citeşte şi: S-a sunat adunarea! SCM Craiova a demarat pregătirile pentru noul sezon

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS