11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAmical / România – Belarus 5-3. Victorie mică înaintea unui meci mare

Amical / România – Belarus 5-3. Victorie mică înaintea unui meci mare

Naționala României și-a făcut de cap pe teren, mai bine de o repriză, în amicalul susținut în această seară, pe stadionul „Ilie Oană“, contra Belarusului și s-a impus cu scorul de 5-3. Schimbările efectuate de Mirel Rădoi în partea a doua a jocului au făcut ca tricolorii să-și piardă din ritm și din strălucire. Mai mult, apărarea a scârțâit rău spre final, România a încasat trei goluri și a fost salvată de Lazar la un penalti.

Prima repriză a fost perfectă

Tricolorii au deschis scorul rapid, după o centrare bună a lui Răzvan Marin pentru Bogdan Mitrea, care a reluat cu capul imparabil de la 5 metri (’11, 1-0). Pentru Mitrea (33 de ani) a fost meciul de debut la națională.

La doar câteva minute, Pușcaș a scăpat de dreapta și a fost agățat în careu de Naumov, astfel că arbitrul a indicat just punctul cu var. Lovitura și-a asumat-o Răzvan Marin, care a transformat șutând în stânga porții (’19, 2-0). A fost cel de-al doilea gol marcat de Răzvan Marin în tricoul naționalei.

România a punctat din nou, de data aceasta prin Nedelcearu, care a reluat imparabil de la 2 metri o centrare venită de pe stânga, din corner, prelungită de Mogoș (’31, 3-0).

Rezultatul pauzei l-a stabilit George Pușcaș, care a profitat de o bâlbâială în careu și a șutat puternic de la 6 metri (’44, 4-0).

Schimbările au redus motoarele

România și-a continuat forcingul și a făcut repede 5-0. Tănase a șutat puternic de la 18 metri, portarul a respins în față, Nedelcearu a urmărit balonul și a îndeplinit o simplă formalitate (’55, 5-0).

Oaspeții au redus din diferență prin Kendysh, după un corner bătut în forță (’63, 5-1).

Belarus ne-a mai taxat defensiva prin Bakhar, care a rămas singur cu Lazar și nu l-a iertat pe acesta (’80, 5-2).

Mai mult, oaspeții au obținut și un penalti, comis de Mitrea, dar, din fericire, Lazar a respins spectaculos șutul lui Yablonski (’83).

Belurusul a marcat totuși golul trei, prin Klimovich, care a primit o pasă între doi fundași, a înaintat și a trimis pe lângă Lazar (’90+3).

ROMÂNIA: Lazar – Nedelcearu, Mitrea, Toșca (’46, I. Cristea) – Mogoș (’73, Crețu), Marin (’73, Bicfalvi), Nistor, C. Ganea – Man (’57, Băluță), Pușcaș (’57, Alibec), Tănase (’57, Maxim). Selecționer: Mirel Rădoi.

BELARUS: Chichkan – Pechenin, Naumov (’46, Yuzepchuckh), Polyakov, Bordachev – Ebong (’62, Stasevich), Maevski (’62, Yablonski), Khachaturyan (’70, Klimovich), Bakhar – Kendysh, Laptev (’62, Skavysh). Selecționer: Mikhail Markhel.

Cartonașe galbene: Bicfalvi ’71, Mitrea ’76 / Naumov ’18, Bakhar ’90+1.

A arbitrat: Georgi Kabakov.

Pentru România urmează un meci extrem de dificil, contra Norvegiei. Această dispută este programată duminică, 15 noiembrie, de la ora 21.45, pe Arena Naţională.

Citește și: Corneliu Papură, omul de nădejde al conducerii Științei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS