17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalIslanda - România / Acum ori niciodată!

Islanda – România / Acum ori niciodată!

Echipa naţională a României întâlneşte astăzi, de la ora 21.45 (Pro TV), la Reykjavik, selecţionata Islandei, în semifinala play-off-ului pentru EURO 2020. În cazul unui succes în Islanda, tricolorii vor disputa pe 12 noiembrie, în deplasare, finala play-off-ului EURO, cu Bulgaria sau Ungaria.

UEFA a desemnat o brigadă de arbitri din Slovenia pentru disputa pe stadionul „Laugardalsvöllur“. Partida din Reykjavík va fi arbitrată de o brigată din Slovenia, condusă de Damir Skomina (arbitrul anului 2019). Acesta va fi ajutat de asistenții Jure Praprotnik și Robert Vukan, în timp ce Rade Obrenovic va fi al patrulea oficial.

Arbitrul VAR este spaniolul Juan Martinez Munuera, care va fi asistat de Slavko Vincic, din Slovenia. Observatorul delegat de UEFA este armeanul Karen Nalbandyan.

Mirel Rădoi: „Cred că meciul cu Islanda se va decide în plan tactic“

Selecţionerul României, Mirel Rădoi, se teme mai mult de un teren impracticabil decât de reprezentativa Islandei.

„În momentul de faţă cel mai mult mă tem de teren. Am văzut ceva postat pe un site de socializare, era o vreme ploioasă, dar era acoperită arena. Deci s-ar putea să fie totuşi un teren foarte bun. Suntem conştienţi că echipa care va face cele mai puţine greşeli va avea un avantaj mare de a câştiga. Cred că meciul cu Islanda se va decide în plan tactic. Islanda acum joacă 4-4-2, deci ştim că nu ne poate surprinde cu nimic. Ştim cum joacă, la fel şi ei ştiu cum jucăm. Deci poate fi un meci tactic în care o mutare de o parte sau alta să conteze în rezultatul final“, a comentat selecţionerul României.

„Vom acorda atenţie fazelor fixe ofensive şi defensive. E clar că atunci când întâlneşti o echipă nordică, jocul de centrări va fi unul ridicat, fazele fixe vor fi periculoase. Sincer, ne-am gândit să nu antrenăm loviturile de departajare prin prisma faptului mental. Adică să le dăm jucătorilor ideea de a câştiga meciul în cele 90 de minute, fără să ajungem la penaltiuri. Dar apoi am zis că nu putem citi dinainte parcursul jocului şi atunci am decis că o să antrenăm şi aceste lovituri“, a adăugat selecţionerul.

Sergiu Hanca: Meciul cu Islanda este cel mai important din cariera mea

Mijlocaşul Sergiu Hanca a declarat că meciul cu Islanda este cel mai important din cariera lui.

„Meciul cu Islanda este cel mai important din cariera mea. Am jucat finale, am câştigat trofee, dar totuşi la echipa naţională vorbim despre altceva. Aici reprezinţi o ţară întreagă şi joci pentru familia, prietenii şi toţi cei din această ţară. Cu Islanda este semifinala, se joacă un singur meci, deci este eliminatoriu şi cred că e foarte important să ne calificăm. Nu trebuie să existe nicio presiune, pentru că jucăm un meci pe care poate alţii îl visează. Trebuie doar să existe atitudine pentru că restul vine de la sine“, a adăugat Hanca.

„Sunt încrezător 100%, nu mă tem de nimic, aştept doar meciul, atâta tot. Şi eu când mă uit la fotbal îmi place să văd un joc spectaculos, cu echipe ofensive… dar acum e diferit faţă de Liga Naţiunilor. În Islanda va fi un singur meci, o semifinală, şi cred că trebuie să o câştigăm. Cel mai important e să ne calificăm, după aceea vom vedea dacă am jucat ofensiv sau defensiv. Cu siguranţă fiecare jucător al echipei naţionale va da totul să se califice“, a mai spus Hanca.

Citeşte şi: Islanda – România / Alex Mitriță: „Am viteză şi am prins zborul!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS