10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga 1 / Doi „lei“ au prins echipa primei etape

Liga 1 / Doi „lei“ au prins echipa primei etape

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat astăzi echipa ideală, după prima etapă consumată din sezonul competiţional 2020-2021. Cum victoria obţinută de Universitatea Craiova pe terenul lui Sepsi, scor 1-0, a fost foarte importantă şi muncită, LPF a remarcat şi doi dintre fotbaliştii lui Cristiano Bergodi. Este vorba despre portarul italian Mirko Pigliacelli şi noul fundaş Marius Constantin, ambii având intervenţii importante la Sf. Gheorghe.

Iată cum arată echipa primei etape în viziunea LPF:

PORTAR:

Mirko Pigliacelli (Universitatea Craiova / 27 de ani). A avut patru intervenţii de mare portar! A început al treilea sezon în tricoul alb-albastru, interval în care a adunat 66 de prezenţe în Liga 1.

FUNDAŞI:

Andrei Chindriş (FC Botoşani / 21 de ani). A marcat primul gol din carieră în Liga 1. Este un fotbalist cu un mare potenţial de creştere valorică.

Marius Constantin (Universitatea Craiova / 35 ani). A debut cu brio la Universitatea! A făcut un meci foarte bun, fiind excelent poziţionat în duelurile din apărare. Experienţa sa reprezintă un mare câştig pentru olteni.

Igor Armaş (FC Voluntari / 33 de ani). Pe lângă jocul bun din defensivă, a înscris şi golul care le-a asigurat ilfovenilor victoria. A fost a patra reuşită în 47 de jocuri disputate de fundaşul moldovean în campionatul României.

MIJLOCAŞI:

Deian Sorescu (Dinamo / 22 de ani). A fost principalul pericol pentru adversari. A înscris pentru a șasea oară în anul calendaristic 2020, în care mai are în cont şi patru assist-uri.

George Cîmpanu (FC Botoşani / 19 ani). A fost surpriza pregătită adversarului de Marius Croitoru, titularizarea sa fiind o decizie inspirată. A marcat un gol şi a fost declarat omul meciului.

Juan Pablo Passaglia (Poli Iaşi / 31 de ani). Mijlocaşul ieşenilor a depus un efort consistent la centrul terenului pe toată durata partidei. În plus, şi-a trecut în cont a șasea reuşită în campionatul României, una care s-a dovedit a fi de trei puncte.

Florin Tănase (FCSB / 25 de ani). A avut o prestaţie solidă, fiind activ în ambele faze de joc. A înscris pentru a 54-a oară în principala competiţie internă.

ATACANŢI:

Dennis Man (FCSB / 21 de ani). Tânărul jucător al roş-albaştrilor a marcat unul dintre cele mai frumoase goluri din prima rundă, reuşita sa deschizând drumul bucureştenilor spre victorie.

JO Santos Oliveira (FC Hermannstadt / 29 de ani). Este un fotbalist capabil să facă diferenţa în momentele dificile. A marcat pentru a șaptea oară în 51 de meciuri bifate în CASA Liga 1.

Claudiu Petrila (CFR Cluj / 19 ani). Introdus pe teren în repriza secundă, tânărul jucător clujean a marcat golul victoriei cu o execuţie tehnică frumoasă. A fot prima reuşită din carieră în Liga 1.

ANTRENORUL ETAPEI:

Anton Petrea (FCSB / 45 de ani). Roş-albaştrii s-au impus categoric în derbiul rundei de la Giurgiu, jocul practicat de bucureşteni fiind unul ofensiv de bună calitate, care le dă speranţe fanilor dornici de a-şi revedea favoriţii în lupta pentru titlu.

Citeşte şi: „Leii“ au zburat în Georgia. Mâine fac „retuşurile“ pentru meciul cu Lokomotive Tbilisi!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS