10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„Leii“ au zburat în Georgia. Mâine fac „retuşurile“ pentru meciul cu Lokomotive Tbilisi!

„Leii“ au zburat în Georgia. Mâine fac „retuşurile“ pentru meciul cu Lokomotive Tbilisi!

Jucătorii şi staff-ul Universităţii Craiova au ieşit negativi luni seară la testele Covid, iar astăzi au zburat spre Georgia. Alb-albaştrii au decolat cu un charter de pe Aeroportul Internaţional Craiova cu destinaţia Tbilisi, acolo unde joi vor începe o nouă aventură europeană. Gruparea din Bănie întâlneşte joi, de la ora 20.00 (Digi Sport), pe stadionul „Mikheil Meskhi“, pe Lokomotive Tbilisi, confruntarea contând pentru turul I preliminar al Ligii Europa.

Ştiinţa va avea un program relaxant în această seară, iar mâine îşi va studia adversara cu mare atenţie. „Leii“ vor face „retuşurile“ în cadrul antrenamentului oficial, ce se va desfăşura în partea a doua a zilei chiar pe arena de 27.223 locuri, dată în folosinţă în 1952. Stadionul „Mikheil Meskhi“ este al doilea ca mărime din Georgia, după arena „Boris Paichadze“.

Reamintim că învingătoarea dintre Lokomotive Tbilisi şi Universitatea Craiova se va califica în turul 2 preliminar al Europa League, fără să existe și o manșă retur.

În sezonul precedent din Liga Europa, Universitatea Craiova a ajuns până în turul 3 preliminar. Asta după ce le-a eliminat pe Sabail (Azerbaidjan), scor 6-4, la „general“, și Honved (Ungaria), scor 0-0, 3-1, după loviturile de departajare. Oltenii au părăsit competiția după eșecul cu grecii de la AEK Atena, 1-3, la „general“.

În momentul de faţă, Universitatea Craiova porneşte în noul an competiţional cu un lot evaluat de Transfermarkt la 24.580.000 de euro.

De partea cealaltă, în sezonul precedent, încheiat în decembrie, Locomotive Tbilisi a încheiat pe locul 4, ultimul care duce în Europa League. În prezent, formația din Tbilisi se află în plin campionat şi ocupă locul 6, cu 13 puncte adunate în 10 meciuri.

Rivala Ştiinţei are un lot estimat la 4 milioane de euro şi este antrenată de Giorgi Chiabrishvili (40 de ani).

Locomotive Tbilisi are în palmares trei Cupe ale Georgiei, ultima cucerită în 2005. Pe plan european nu are rezultate notabile. Ultima participare într-o competiție UEFA datează din 2008, când echipa evolua în Cupa Intertoto.

Citeşte şi: Au tras tare şi au prins naţionala! Baiaram, Mitran și Danciu, chemaţi la Under 19

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS