20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFRF a decis ce se întâmplă la Liga a II-a. Pandurii Târgu Jiu a scăpat de retrogradare!

FRF a decis ce se întâmplă la Liga a II-a. Pandurii Târgu Jiu a scăpat de retrogradare!

După ce au „închis“ Liga a III-a lăsând câteva cluburi să „bombăne“, reprezentanții FRF au anunțat astăzi și soluția pentru Liga a II-a.

Cluburilor le-au fost prezentate trei scenarii. Ca urmare a votului reprezentanților cluburilor, varianta cu numărul trei a fost cea care a avut câștig de cauză. Astfel, în eșalonul secund va avea loc un play-off cu înjumătățirea punctelor pentru primele șase echipe clasate și câte cinci jocuri de fiecare. În ceea ce privește retrogradarea, niciuna dintre echipele din liga secundă a României nu va coborî în Liga a III-a.

Altfel spus, formația olteană Pandurii Târgu Jiu, locul 19 în iarbă, va evolua și în sezonul următor în Liga a II-a!

Iată cele trei scenarii propuse de FRF cluburilor din Liga a II-a:

Primul a fost ca toate cele 14 etape rămase să se dispute.

Al doilea a fost cu play-off între primele șase echipe (care și-au și depus dosarul de licențiere pentru Liga 1) și play-out în două grupe de câte șase echipe. Ultimele două clasate în cele două serii urmau să retrogradeze în Liga 3. Formațiile de pe locul 5 ar fi jucat un meci de baraj pentru menținerea în Liga a II-a.

Cel de-al treilea a fost cu play-off între primele șase echipe (care și-au și depus dosarul de licențiere pentru Liga 1) și „înghețarea“ sezonului pentru restul cluburilor, fără să mai retrogradeze nimeni.

Dunărea Călărași a votat pentru scenariul 1, UTA și Metaloglobus s-au abținut, iar celelalte 15 cluburi au votat pentru scenariu 3. Nimeni nu a fost de acord cu scenariul 2, care ar fi adus un număr egal de meciuri pentru toate echipele.

Play-off-ul ar urma să înceapă pe 4 iulie

Cele șase echipe participante la play-off-ul pentru promovarea în Liga 1 sunt UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid București. Acest format ar urma să înceapă pe 4 iulie.

Clasamentul primelor șase echipe din Liga 2, după 24 de etape: 1. UTA Arad 50 de puncte (golaveraj 49-13), 2. CS Mioveni 39 (36-22), 3. Turris Oltul Turnu Măgurele 39 (36-25), 4. Campionii FC Argeş 38 (34-25), 5. Petrolul Ploieşti 38 (23-20), 6. Rapid 37 (32-20).

Clasamentul înjumătățit, cu care se va intra în play-off-ul Ligii a II-a: 1. UTA Arad 25 puncte, 2. Mioveni 20*, 3. Măgurele 20*, 4. Argeş 19, 5. Petrolul 19, 6. Rapid 19*.

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5.

Răzvan Burleanu: Nu iau eu deciziile, avem un sistem democratic

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a explicat că decizia luată în privința Ligii a II-a a fost aleasă de către membrii afiliați și adoptată de FRF.

„Nu iau eu deciziile, avem un sistem democratic. În urma a 3 videoconferințe de la Liga a II-a s-au prezentat 3 scenarii. Al treilea a fost cel ales,  cu 15 voturi: două abțineri și un altul pentru scenariul cu numărul 1. Pe 4 iulie se va relua sezonul, toate echipele care și-au depus dosarul pt Liga 1, care sunt în primele 6 clasate,  vor disputa un play-off. Meciurile primelor 3 echipe se vor juca pe terenul lor. Vom avea maximum 23 de echipe în Liga a II-a. N-am încheiat azi procedurile de licențiere. Pentru echipele de pe locurile 7-18, competiția se încheie, nicio echipă nu va retrograda. Liga a III-a nu va retrograda pe nimeni, iar din Liga a III-a în Liga a II-a vor promova echipele de pe primele două locuri și învingătoarea barajului“, a explicat Burleanu, la Digi Sport.

Citește și: Tunurile, pe Spartac. CSM Slatina își face planurile pentru promovare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS