20.1 C
Craiova
luni, 1 iunie, 2020
Știri de ultima oră Sport Fotbal Reduceri masive de salarii la FC Barcelona din cauza coronavirusului

Reduceri masive de salarii la FC Barcelona din cauza coronavirusului

Jucătorii de la FC Barcelona au fost de acord să-și reducă salariile cu 70% pe durata crizei de sănătate din Spania cauzată de noul coronavirus. Anunțul a fost făcut astăzi de către clubul catalan, la patru zile după prezentarea unui plan de șomaj parțial pentru angajații săi.

„Comitetul director al FC Barcelona, membrii echipelor din toate sporturile profesioniste și majoritatea echipei de baschet au ajuns la un acord pentru a-și reduce salariile în perioada de alertă din cauza COVID-19“, a anunțat Barça, într-un comunicat.

„În cazul primei echipe de fotbal, reducerea va fi mai mare decât cea de 70% prevăzută inițial de club. Această contribuție suplimentară a echipei, împreună cu cea pe care clubul însuși o va aduce, va garanta 100% salariile întregului personal non-sportiv, supus unui șomaj parțial săptămâna aceasta“, se arată în comunicatul de presă al clubului catalan.

Jucătorii au fost de acord

Mai mulți jucători ai Barcelonei, printre care și Lionel Messi, au postat pe Instagram un mesaj pentru a clarifica negocierile privind reducerea salariilor în vestiarul blaugrana.

„Mai presus de toate, dorim să clarificăm că dorința noastră a fost întotdeauna să acceptăm o reducere a salariului pe care îl primim. Asta pentru că înțelegem pe deplin că aceasta este o situație excepțională. Suntem întotdeauna primii care ajută clubul când ni se cere. Până acum nu am vorbit despre asta pentru că prioritatea noastră a fost să găsim soluții reale pentru a ajuta clubul, dar și pentru cei care vor fi cei mai afectați de această criză.

De aceea, nu încetează să ne surprindă faptul că din interiorul clubului au fost unii care au încercat să ne pună sub lupă. Au încercat să pună presiune pe noi pentru a face ceva ce știm întotdeauna că vom face. Dacă acordul a fost întârziat cu câteva zile, este doar pentru că am căutat cea mai bună formulă“, se arată în mesajul postat de jucători.

Joi, Barça anunțase un plan de șomaj parțial pentru angajații săi, pentru a atenua impactul pandemiei de coronavirus asupra finanțelor sale, scrie AFP.

Citește și: Gică Craioveanu rămâne optimist, deşi pandemia îl ţine în casă la Madrid

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Spitalul Judeţean din Suceava s-a redeschis cu sectoare non-COVID

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că Spitalul Judeţean Suceava a devenit funcţional pentru sectoare non-COVID, fiind internat deja...

Ce date vor fi colectate de la clienții teraselor?

Terasele s-au redeschis începând de luni, iar noile reglementări prevăd că trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca...

Vâlcea: Prins circulând cu 174km/h

Polițiștii rutieri vâlceni au acționat, în acest weekend, pe drumurile de pe raza județului Vâlcea pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală....