14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga Elitelor U19 / Academia "Gică Popescu" s-a impus la pas cu Tâmpa

Liga Elitelor U19 / Academia „Gică Popescu” s-a impus la pas cu Tâmpa

-

Echipa de juniori U19 a Academiei „Gică Popescu” și-a respectat statutul de favorită. A câștigat meciul de sâmbătă, de pe teren propriu, cu ACS Kids Tâmpa Brașov. A fost 3-1, la capătul unui meci controlat, cu multe ocazii de poartă. Confruntarea a contat pentru etapa a 19-a de la Liga Elitelor.


Craiovenii au deschis scorul rapid, prin Robert Buturoagă, cu un șut de la 25 de metri (‘2, 1-0).


„GP” a avut șansa desprinderii în minutul 14, când Ciupitu a scos un penalti. Din păcate, Mehedințeanu a executat prost, trimițând peste poartă.


Gazdele au izbutit golul doi înainte de pauză, prin Denis Drândă. Acesta a finalizat cu șut de la 14 metri la colțul din dreapta o acțiune a lui Diaconescu (’43, 2-0).

Oaspeții, ceva mai „obraznici” în atac


La reluare, Mehedințeanu a marcat un super gol, cu un șut de la 35 de metri, cu boltă. Traectoria mingii l-a păcălit pe portar, care a și alunecat în momentul în care a încercat să intervină (’47, 3-0).


Oaspeții au profitat de o relaxare a craiovenilor. Au redus din diferență prin Matei Grideanu, cu o reluare de la 6 metri (’52, 3-1).


Replica Academiei nu s-a lăsat așteptată. În primă fază, Daniel Tudor a lovit cu capul o minge venită dintr-un corner, de pe stânga, iar balonul a picat pe bara transversală (’72). Apoi Ciupitu a rămas singur cu portarul, l-a lobat, dar mingea a trecut puțin pe lângă poartă (’73).


Academia „Gică Popescu”: Alexandru Matei – Darius Boldu, Daniel Tudor, Andrei Mitrana, Florin Alexandru (’79, Denis Boldu) – Cristian Negreț, Alex Mehedințeanu, Denis Drândă (’79, Daniel Cosma), Robert Buturoagă (’87, Ion Păun) – Florin Ciupitu, Alex Diaconescu. Antrenor: Gică Barbu.


Tâmpa Brașov: Alex Olaru (’74, Dragoș Marcodeanu) – Radu Dobre, Rareș Sburcea, Bogdan Andrieș, Răzvan Graure – Răzvan Jomejlu (’84, Răzvan Flueraș) – Fabian Dumitraș (’74, Cosmin Cozovariu), Gabriel Marin, Robert C., Matei Grideanu – Andrei M. Antrenor: Vasile Tătănciuc.
Cartonașe galbene: Drândă ’39, Ciupitu ’45, Mitrana ’67, Mehedințeanu ’85 / Jomelju ’17.


Au arbitrat:
Constantin Olaru (Vâlcea) – Maria Mihai (Ștefănești), Ion Năfliu-Joița (Vâlcea); Marian Truță (Băbeni).

Citește și: Liga Elitelor U17 / Înfrângere pentru „GP” Craiova în fața Brașovului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – Rapid | Maximii mizează pe victoria...

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, de...

ȘTIRI GdS