17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalTriplă aniversare în familia „alb-albastră”

Triplă aniversare în familia „alb-albastră”

Astăzi este motiv de sărbătoare în familia „Ştiinţei”. Fostul component al Craiovei Maxima, Nae Ungureanu, team-managerul Craiovei, Lucian Pretorian şi jucătorul Stephane Acka îşi sărbătoresc zilele de naştere.

Nae Ungureanu împlineşte astăzi 63 de ani, o vârstă la care se poate lăuda cu multe lucruri frumoase din cariera sa fotbalistică. Format la CSȘ Craiova şi component al Craiovei Maxima, Ungureanu a ajuns la Universitatea Craiova în 1977. A jucat sub culorile clubului timp de un deceniu. A evoluat în toate partidele din sezoanele 1979-1980 și 1980-1981 în care Universitatea Craiova a câștigat titlul de campioană a României.

Totodată, acesta are 438 de prezențe pe prima scenă a fotbalului românesc, reușind 29 de goluri și 71 de meciuri europene, un gol marcat. În prima reprezentativă a României are 57 de selecții și un gol marcat în meciul România – Spania 3-1, din 1987.

Lucian Pretorian, team-managerul „Ştiinţei”, a atins tot astăzi „borna” 37. Lucian este o componentă importantă a stafului Universităţii Craiova. Seriozitatea, organizarea și pofta de muncă sunt doar trei elemente care îl caracterizează foarte bine pe Lucian.

Ultimul, dar nu cel din urmă, este jucătorul Universităţii Craiova, Stephane Acka. Născut în Abidjan, Coasta de Fildeș, ivorianul de 29 de ani a evoluat de-a lungul carierei la formații precum Hellas Verona, Legnano Salus, AC Belluno și ultima oară la Erzurumspor. Are 28 de ani și 1.84 m înălțime. A evoluat în 64 de partide pentru Știința Craiova, bifând în total 5.292 de minute.

Cu ocazia aniversărilor din familia „Ştiinţei”, GdS le urează celor trei „lei” un sincer „La mulţi ani!”

Articol scris de Tibi Cocora

Poate te interesează şi: Tricolorii, după puncte în Insulele Feroe şi cu gândul la Norvegia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS