10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetVIDEO / Baschetbaliștii au pierdut cu Oradea și au ratat accederea în Top 6

VIDEO / Baschetbaliștii au pierdut cu Oradea și au ratat accederea în Top 6

-

Echipa masculină de baschet SCM „U” Craiova a cedat, sâmbătă seară, pe teren propriu, în fața formației CSM Oradea, scorul 68-75. Astfel, în urma acestui rezultat, oltenii au ratat șansa de a evolua în play-off-ul campionatului, terminând sezonul regulat pe poziția a șaptea. Partida a contat pentru etapa a 14-a din LNBM.

Duelul din Bănie a fost echilibrat în primele cinci minute ale meciului. Cele două echipe au mers cap la cap, doar cu aruncări de două puncte. În cele din urmă, de la scorul de 10-11, oaspeții s-au distanțat pe tabelă cu două aruncări din afara semicercului. La finalul primului sfert, Oradea se afla în avantaj, 21-15.

În actul secund au început să intre aruncările de trei puncte și de o parte, și de cealaltă. De la olteni au ieșit la rampă Tyler Laser și Porter Troupe, care au luat la țintă coșul advers, în timp ce pentru Oradea au replicat Broussard și Markovic. Formația bihoreană a luat un avans considerabil la jumătatea sfertului doi (35-21), moment în care tehnicianul Craiovei, Aleksandar Todorov, a solicitat timeout. A fost o decizie inspirată, deoarece elevii săi au mai recuperat din handicap, iar la pauza mare au intrat cu un deficit de opt puncte, 32-40.

Nimic deosebit după pauză

Cele 15 minute de respiro nu i-au ajutat prea mult pe craioveni, care nici după pauză nu au reușit să schimbe ceva în joc. Oradea a fost de fiecare dată cu un pas înaintea lor, în timp ce atacurile „alb-albaștrilor” se prelungeau până pe ultimele secunde. Totodată, nici finalizarea acțiunilor nu era cea dorită. Și acest sfert a fost câștigat de formația lui Cristian Achim, scor 20-16.

În ultimul act, oaspeții au luat piciorul de pe accelerație, iar Craiova a reușit să se mai apropie puțin pe tabelă. Însă, diferența înregistrată în primele 30 de minute a fost imposibil de recuperat, iar finalul jocului le-a adus orădenilor o nouă victorie în Bănie, scor 75-68.

SCM „U” Craiova: Pratt (15), Troupe (17), Diculescu (9), Stoyanov, Byrd, Bagairea, Berceanu, Gudul (7), Năsturescu, Țibârnă, Laser (20).

Pentru SCM Universitatea Craiova s-a încheiat orice speranță la Top 6. Eșecul din această seară cu Oradea le-a adus oltenilor locul al șaptelea, cu 19 puncte. Chiar dacă același punctaj l-au înregistrat și Dinamo și Timișoara, acestea au avantajul meciurilor directe cu formația din Bănie.

Oltenii vor lupta de acum înainte pentru a ocupa una dintre pozițiile 7-8, în faza a doua a campionatului. Acele poziții vor asigura prezența în sferturile de finală. Ei vor face parte din grupa galbenă, alături de BCMU Pitești, CSO Voluntari, CSM Mediaș, CSM Galați și CSM Focșani.

Etapa a 14-a:

Sâmbătă, 18 ianuarie: BC Timișoara – CSU Sibiu 80-84, BCMU Pitești – Dinamo 80-85, CS Universitatea Cluj – Steaua București 99-74, SCM „U” Craiova – CSM Oradea 68-75

Clasament: 1. CSM Oradea 26 puncte, 2. CS Universitatea Cluj 26, 3. CSU Sibiu 23, 4. Steaua București 20, 5. Dinamo 19, 6. SCM Timișoara 19, 7. SCM „U” Craiova 19, 8. BCMU Pitești 16

Citește și:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS