13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisVisul frumos s-a încheiat în finală! Ana Bogdan, vicecampioană la Transylvania Open 2024

Visul frumos s-a încheiat în finală! Ana Bogdan, vicecampioană la Transylvania Open 2024

Ana Bogdan a ratat duminică primul titlu „WTA 250” al carierei, după finala pierdută în fața Karolinei Pliskova (fostă lideră mondială și dublă finalistă de Grand Slam), scor 4-6, 3-6, la Transylvania Open 2024 de la Cluj-Napoca.

Bogdan s-a prezentat la ultimul meci din BT Arena având în picioare 10 ore și 13 minute, cea mai lungă partidă având loc în sferturi de finală contra olandezei Arantxa Rus, 3 ore și 28 de minute. De partea cealaltă, Karolina Pliskova a adunat doar 4 ore și 58 de minute.

Dacă pentru jucătoarea din România a fost a doua finală într-un turneu WTA, pentru adversara sa era a 17-a. Ana Bogdan a început curajos finala împotriva Karolinei Pliskova și a condus cu 3-0. Jucătoarea din Cehia a revenit excelent în meci, a echilibrat jocul și cu două break-uri pe final şi a reușit să își adjudece primul set. Nivelul de energie și de concentrare a scăzut pentru româncă și acest lucru s-a văzut în joc. Ana nu a mai avut luciditate în momentele importante, iar la final s-a recunoscut învinsă.

A fost a doua finală pierdută de Ana Bogdan, după cea de la Varșovia din 2022. Românca are un singur trofeu în palmares, cucerit la Parma în 2023.

Prin calificarea în finala Transylvania Open, Ana Bogdan și-a asigurat deja un cec în valoare de 20.226 de dolari. De asemenea, ea a obţinut şi 180 de puncte în clasamentul WTA.

Citeşte şi: Sorana Cîrstea nu și-a găsit ritmul și a pierdut cu Kasatkina, la Abu Dhabi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS