12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalÎnceput promițător, final dezastruos! Eșec umilitor al României în fața campioanei olimpice

Început promițător, final dezastruos! Eșec umilitor al României în fața campioanei olimpice

Seară de uitat pentru handbalul românesc! România a fost învinsă umilitor de Franța, scor 21-35, în runda secundă a grupei C de la Campionatul European de handbal. Șansele „tricolorelor” la calificarea în grupa principală sunt mari în continuare, dar cele la semifinale aproape nule.

România n-a depășit nici astăzi complexul din fața Franței, națională care ne-a învins în ultimele 9 înfruntări directe. Startul a fost încrezător, am jucat de la egal la egal cu campioana olimpică aproximativ 15 minute, dar apoi totul s-a încheiat. Cristina Neagu a început bine, a marcat 3 goluri în primul sfert de oră, toate din acțiune, apoi a fost odihnită de Florentin Pera. Fără ea, jocul n-a funcționat. Un singur gol a venit din extremă în prima parte, de la Seraficeanu. Franța a intrat la pauză cu un avantaj liniștitor, 17-11.

Nu am mai jucat nimic după pauză

Diferența destul de mare înregistrată la pauză a fost suficientă pentru Franța, care nu a mai forțat deloc, ci din contră, mai mult s-a distrat cu oechipă debusolată a României. Fetele noastre nu au mai jucat nimic, au ratat din aproape toate pozițiile, în timp ce extremele nu au funcționat deloc.

În ultimele 15 minute, selecționerul Franței a introdus chiar șio rezervele în teren, pentru a le acorda minute în echipa națională. Chiar și așa, în timpul unui time-out, Olivier Krombholz le-a cerut elevelor sale să marcheze cât se poate de mult, pentru că este important golaverajul. În acel moment, diferența pe tabelă era de 10 goluri, scor 29-19, iar soarta meciului era deja pecetluită. Până la final, naționala din Hexagon a mai mărit diferența pe tabelă, timp în care fetele lui Pera au suferit din ce în ce mai mult. La final, Franța a închis meciul cu 35-21 și s-a calificat în faza următoare a competiției.

Miercuri seară, România va lupta pentru calificare în grupele principale cu Macedonia, țara gazdă.

Citește și: Marian Drăgulescu, mândru de tânărul Burtănete: „Este un gimnast foarte talentat!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS