16.7 C
Craiova
miercuri, 28 februarie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis de masă | Echipele României au cucerit medaliile de aur la Campionatele Balcanice

Tenis de masă | Echipele României au cucerit medaliile de aur la Campionatele Balcanice

Echipele României au cucerit medaliile de aur la cea de-a 47-a ediţie a Campionatelor Balcanice de tenis de masă, miercuri seară, la Sarajevo (Bosnia-Herţegovina).

După victorii cu Macedonia de Nord şi Italia (3-0 în ambele cazuri), în grupa preliminar, echipa feminină a României a învins Bulgaria cu 3-0, în sferturile de finală, prin punctele aduse de Adina Diaconu (3-0 cu Viktoria Persova), Andreea Dragoman (3-0 cu Ţvetelina Gheorghieva) şi Irina Ciobanu (3-0 cu Sidelya Mutlu).

În semifinale, tricolorele au trecut cu 3-0 de Grecia, graţie victoriilor reuşite de Andreea Dragoman (3-0 cu Dimitra Tsenkoura), Adina Diaconu (3-0 cu Aliki Kioufi) şi Irina Ciobanu (3-0 cu Malamatenia Papadimitriou).

În finală, România a învins Turcia cu 3-0. Adina Diaconu a întrecut-o pe Ozge Yilmaz cu 3-0, Andreea Dragoman a dispus de Simay Kulakceken cu 3-1, iar Irina Ciobanu a câştigat cu 3-0 meciul cu Ece Harac.
Din lotul României a făcut parte şi Alina Zaharia, notează Agerpres.

Şi băieţii au fost la înălţime

La masculin, România a învins Macedonia de Nord şi Albania în grupă, iar miercuri a câştigat în semifinale cu 3-1 în faţa Bulgariei.

Hunor Szocs s-a impus în faţa lui Denislav Kodjabaşev cu 3-2, Iulian Chiriţă a cedat în faţa lui Petio Kraţev cu 2-3, dar Andrei Istrate l-a învins pe Ioan Velicikov cu 3-1 şi Hunor Szocs a câştigat duelul cu Petio Kraţev, scor 3-1.

În finală, România a întrecut Turcia cu 3-1. Hunor Szocs a debutat cu un eşec, 1-3 cu Sirzat Yilmaz, dar Iulian Chiriţă l-a învins pe Ibrahim Gunduz cu 3-2, Cristian Chiriţă a dispus de Ziver Gunduz cu 3-1, iar Hunor Szocs a adus punctul decisiv, în disputa cu Ibrahim Gunduz, scor 3-1.

Citeşte şi: SCM Craiova – Minaur Baia Mare | Bogdan Burcea: „Ţintim cele 3 puncte!“ (VIDEO)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS