22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisIrina Begu, epuizată, a cedat la mare luptă cu Sasnovich, în 16-imile de la Miami

Irina Begu, epuizată, a cedat la mare luptă cu Sasnovich, în 16-imile de la Miami

Capăt de drum pentru Irina Begu la Miami! Sportiva noastră a fost învinsă de Aliaksandra Sasnovich (28 de ani, 60 WTA) în șaisprezecimile turneului de la Miami, scor 5-7, 7-6(4), 4-6. 

Aliaksandra Sasnovich a răzbunat-o pe conaționala ei, Aryna Sabalenka, cea care a pierdut fără drept de apel în faţa Irinei, scor 6-4, 6-4. Efortul depus a lăsat urme, iar românca a părut stoarsă de energie în meciul de sâmbătă noapte.

Begu și Sasnovich sunt jucătoare cu arsenal asemănător, lovituri puternice de forehand, rezistente în raliuri. Cum era de așteptat, disputa a fost una echilibrată, diferența fiind făcută de micile detalii. Irina a servit pentru primul set, la scorul de 5-4, dar a clacat. A găsit energia să câștige tie-break-ul actului secund, dar atât.

Sportiva din Belarus a avut mintea mai limpede în decisiv, a profitat de erorile neforțate ale lui Begu și merge în optimile de finală. Acolo va da peste elvețianca Belinda Bencic (28 WTA).

Irina Begu câştigase toate cele trei meciuri de până acum cu Sasnovich (28 ani, 60 WTA), în 2015, în finala de la Seul, cu 6-3, 6-1, şi de două ori anul trecut, la Gippsland Trophy (Melbourne), cu 5-7, 6-4, 6-4, în primul tur, şi în sferturi la Cleveland, cu 6-2, 6-4.

Begu va primi un cec de 54.400 de dolari şi 65 de puncte WTA.

Nimic notabil nici la dublu

La dublu, perechea româno-ucraineană Raluca Olaru/Nadia Kicenok a fost întrecută de cuplul Alexa Guarachi (Chile)/Yifan Xu (China), cu 3-6, 7-6 (4), 11-9, în primul tur, după o oră şi 46 de minute.

În setul secund, Guarachi şi Xu au condus cu 5-0, dar au fost egalate, 5-5. În cele din urmă, au reuşit să se impună în tiebreak cu 7-4. În super tiebreak, Olaru şi Kicenok au condus cu 5-1, dar au fost egalate, cedând dramatic cu 9-11.

Olaru şi Kicenok vor primi pentru participare un cec de 17.580 de dolari şi 10 puncte WTA la dublu.

Cealaltă pereche care ne-a reprezentat, formată din Irina Begu și Monica Niculescu, a fost eliminată încă din primul tur al probei de dublu. Cele două au pierdut în fața echipei Alicja Rosolska/Erin Routliffe (Polonia/Noua Zeelandă), scor 7-6 (3), 7-6 (4). Meciul a durat o oră şi 59 de minute.

Pentru participarea în primul tur de la Miami, Irina și Monica vor primi 17.580 de dolari şi câte 10 puncte în clasamentul WTA de dublu.

Citeşte şi: Ruse și Cîrstea, fără replică în turul trei la Miami! Begu „ține steagul ridicat“!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS