22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRuse și Cîrstea, fără replică în turul trei la Miami! Begu „ține steagul ridicat“!

Ruse și Cîrstea, fără replică în turul trei la Miami! Begu „ține steagul ridicat“!

Gabriela Ruse și Sorana Cîrstea au ratat calificarea în turul al treilea la Miami, iar Irina Begu (70 WTA) rămâne singura reprezentantă a României la turneul din seria WTA 1000.

Gabriela Ruse, chinuită încă de problemele medicale după ce a avut Covid și pneumonie, și-a încheiat aventura la turneul de la Miami, vineri, în runda secundă, după 4-6, 5-7 cu Elena Rybakina (Kazahstan, 18 WTA). Gabi a reușit prima victorie din carieră la Miami Open, 6-3, 6-4 cu Ana Konjuh (Croația, 52 WTA), dar jucătoarea noastră nu a putut face mai mult în această săptămână. Rybakina s-a dovedit a fi o nucă prea tare pentru Ruse, care se consolează cu un premiu în valoare de 30.130 de dolari. Totodată, Gabriela Ruse a urcat patru locuri în clasamentul live, până pe 53 WTA.

Ruse nu a jucat tocmai rău în meciul cu Rybakina, dar sportiva din Kazahstan a avut un joc cu lovituri mai precise și mai hotărâte decât ale româncei. Gabriela a comis 6 duble greșeli, cu trei mai multe decât Elena, cea care a impresionat cu serviciul! Rybakina a servit nu mai puțin de 7 ași, față de doar 2 ai lui Ruse.

Sorana nu a mișcat cu Zhang

Dacă la precedentul turneu din seria WTA 1000, cel de la Indian Wells, a făcut o figură frumoasă (a ajuns până în optimi), Cîrstea a dezamăgit total în turul secund la Miami.

Sorana a suferit un eșec incredibil la debutul în turneul WTA 1000, luându-i doar două game-uri chinezoaicei Shuai Zhang (43 WTA). Sportiva noastră a fost de nerecunoscut, vineri, fiind eliminată în mai puțin de o oră de joc, după un dublu 6-1.

„Sori” a făcut un meci foarte slab, oferindu-i cadouri pe bandă rulantă chinezoaicei! Nu mai puțin de 14 mingi de break și-a creat Zhang, fructificând 6 dintre ele. De partea cealaltă, Cîrstea nu a reușit să câștige niciun game pe serviciul adversarei, având la dispoziție o singură șansă de break.

Citește și: Simona Halep va mai rata încă două evenimente importante

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS