13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPatru medalii la Finala CN de lupte pentru „U“ Craiova. Revenire fantastică a Alexandrei Anghel!

Patru medalii la Finala CN de lupte pentru „U“ Craiova. Revenire fantastică a Alexandrei Anghel!

Duminică, la Reșița, s-a încheiat Finala Campionatului Național de lupte seniori, iar clubul CS Universitatea Craiova are o mulțime de motive de laudă. Din cei opt sportivi deplasați la această competiție, jumătate dintre ei au obținut medalii (două de aur, una de argint și una de bronz), dar și un loc patru și un loc cinci.

Altfel zis, Alexandra Anghel, care a revenit după opt luni de pauză, timp în care a suferit o intervenție chirurgicală, a obținut al șaselea titlu de campioană la seniori, categoria 72 kg. Tot medalie de aur a luat și Răzvan Kovacs, care a câștigat pentru a treia oară titlul național, la categoria 57 kg. Medalii au obținut și Ștefan Coman (argint), dar și Cristian Surugiu (bronz), la categoria 65 kg.

Nu putem omite și rezultatele Alisei Bora și ale lui Gheorghe Constantin. Alisa a încheiat competiția de la Reșița pe locul al 4-lea la categoria 50 kg, în timp ce Constantin a fost al 5-lea la categoria 70 kg. Toți sportivii de la clubul CS Universitatea Craiova sunt pregătiți de Aurel și Marius Cimpoeru.

Aurel Cimpoeru: „Am demonstrat că totul este posibil“

Alexanra Anghel a revenit în forță după accidentare și a câștigat medalia de aur la Campionatul Național. Unul dintre antrenorii ei, Aurel Cimpoeru, a discutat cu GdS despre reușita sportivei, dar și a celorlalți care au impresionat la Reșița.

„Am avut în total opt sportivi și am obținut patru medalii. Alexandra Anghel a participat la prima competiție după operație și a reușit să revină la o formă cât de cât bună. Nu a ajuns încă la nivelul ei de mai înainte și este normal. Avem de muncă, dar pot spune că 80% ne-am făcut treaba. Rezultatul obținut este unul excelent. Au fost câțiva sceptici care nu ne mai dădeau șanse să revenim în top. Acum am demonstrat că totul este posibil. Recuperarea a fost bună, a muncit din greu și am urmărit fiecare pas pe care îl parcurgea. La finalul recuperării, am păstrat colaborarea cu cei de la clinica respectivă, ca să vedem cum stăm, dacă putem trece la următorul nivel.

Răzvan a câștigat fără probleme titlul de data aceasta. Nu a fost niciun concurent care să-i pună probleme la nivel național, dar noi sperăm să confirme la turneele internaționale, dar și la Campionatele Europene din 2022. Ne dorim să intre în vederile noului antrenor de la lotul național de lupte seniori și sperăm să performeze în cât mai multe competiții. Dacă anul acesta s-a clasat pe locul al 7-lea la European, avem încredere și sperăm la o medalie anul viitor. La Ștefan Coman se putea obține ceva mai mult, dar fiind foarte tânăr și neavând extrem de multă încredere, a cedat în fața unui sportiv naturalizat de la Steaua. Pe parcus va crește în valoare, iar rezultatele excelente vor apărea“, a spus Aurel Cimpoeru, pentru GdS.

Citește și: Judo / Am luat o medalie! Vlăduţ Simionescu a câștigat argintul la Grand Slam-ul de la Abu Dhabi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS