19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLupte / David Boicea (CSU Craiova), a luat medalia de bronz la Campionatul Balcanic U15

Lupte / David Boicea (CSU Craiova), a luat medalia de bronz la Campionatul Balcanic U15

Mai mulţi sportivi legitimati la CS Universitatea Craiova și LPS Petrache Triscu au participat, în perioada 27-30 octombrie, la Campionatul Balcanic U15. La competiţia desfăşurată în Grecia, la Xanthi, David Boicea s-a clasat pe locul al treilea la categoria 62 kg (CSU Craiova) şi a câştigat medalia de bronz. Pe lângă rezultatul obţinut de acesta, s-au mai înregistrat şi alte două clasări pe locul cinci: Luca Cazacu (cat. 75 kg, Lps Petrache Triscu şi CSU Craiova) şi Florin Mihalcea (cat. 48 kg, Lps Petrache Triscu).

„Rezultate bune, dar se putea şi mai mult“

Unul dintre antrenorii sportivilor, Aurel Cimpoeru, a făcut deplasarea în Grecia pentru a fi aproape de elevii săi şi pentru a le mai „fura“ din emoţii. Acesta s-a arătat bucuros de rezultatul obţinut de David Boicea, dar a mărturisit că şi Luca Cazacu ar fi putut intra printre medaliaţi. Marius Cimpoeru, cel de-al doilea antrenor şi fratele lui Aurel, nu a putut face deplasarea în Grecia, dar i-a susţinut de la distanţă pe băieţi.

„Am fost şi eu cu sportivii în Grecia, la Xanthi. Toţi cei care au participat au fost crescuţi la LPS Petrache Trişcu, în timp ce David Boicea este legitimat la CSU Craiova. De asemenea, la concurs a mai participat, pe lângă Florin Mihalcea şi Luca Cazacu, şi Alexandru Bora, care a pierdut meciul pentru intrarea în finala mică cu David Boicea. Sincer să fiu, cred că se putea obţine un rezultat mai bun la cat. 75 kg, şi anume o medalie, dar Luca a trecut printr-o perioadă mai dificilă şi venea şi după o accidentare. Per total, sunt mulţumit, am luat o medalie de bronz la un campionat extrem de disputat. Turcii au şcoală de lupte foarte bună, la fel şi bulgarii. Mă aştept ca sportivii mei să crească, să progreseze, iar rezultatele să fie din ce în ce mai bune.

Urmează peste două săptămâni Campionatul Naţional de juniori, în perioada 12-14 noiembrie, pentru ca la finalul lunii, mai exact 27-29 noiembrie, să participăm la Campionatul Naţional de seniori. Acolo vom putea face selecţia pentru lotul naţional. Practic vom alege luptătorii pe care să ne bazăm în următorii trei ani“, a punctat Aurel Cimpoeru.

Citeşte şi: Tenis de masă / CSU Craiova a încheiat turul Superligii pe locul 7

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS