14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisTenis de masă / CSU Craiova a încheiat turul Superligii pe locul 7

Tenis de masă / CSU Craiova a încheiat turul Superligii pe locul 7

În perioada 27-30 octombrie, la Izvorani, a avut loc turul de campionat din Superliga masculină de tenis de masă. CSU Craiova, prezentă în acest sezon în prima divizie, a încheiat pe locul al 7-lea turul, cu o singură victorie şi şase înfrângeri. Rezultatele nu sunt atat de rele, având în vedere că mai este de jucat şi returul, iar clubul din Bănie îşi propune evitarea retrogradării.

Băieţii pregătiţi de Vasile Florea au reuşit să treacă cu scorul de 3-2 de Gloria Buzău, cea care a încheiat pe locul al 8-lea prima parte de campionat. Înfrângerile au venit, pe rând, de la Steaua (0-3), Sepsi (1-3), Mioveni (1-3), Pristavu Câmpulung (0-3), Top Star Constanţa (0-3) şi Odorheiu Secuiesc (0-3).

Echipa CSU Craiova, prezentă la Izvorani, a fost alcătuită din Alex Glogogeanu, Cristian Bogdan, Daniel Simulescu, Mihăiță Mănescu, Florea Vasile.

Menţinerea în Superligă, obiectivul principal

Antrenorul echipei Craiovene, Vasile Florea, se aştepta la meciuri tari în Superligă şi a specificat că obiectivul impus este evitarea retrogradării. Pentru a avea şanse reale de menţinere în divizie, oltenii trebuie să evite clasarea pe ultima poziţie, pentru a nu se complica şi mai mult lucrurile la baraj.

A fost un concurs foarte greu, aşa cum ne şi aşteptam. Suntem deja în Superligă, la un alt nivel, iar meciurile sunt extrem de tari şi de disputate. Ne aşteptam, oarecum, să terminăm pe locurile 6-7. Sperăm ca şi în retur să avem parte de evoluţii bune, pentru că nu ne dorim să terminăm pe locul al 8-lea. Dacă am încheia campionatul regulat pe poziţia respectivă, ar trebui ca la barajul de menţinere în Superligă să jucăm cu locul al 5-lea. Sistemul face ca primele patru echipe să se califice în play-off, iar următoarele patru în play-out. Clar este că ne dorim să rămânem în Superligă, acesta este şi obiectivul, dar avem de tras, pentru că întâlnim echipe mult mai puternice.

Noi, de la meci la meci, sperăm la mai bine. În continuare avem aceiaşi băieţi ca şi anul trecut, spre deosebire de Sepsi, de exemplu, care are sportivi din Serbia şi Ungaria, cu paşaport românesc. Putem termina şi pe locul al 5-lea, dar avem nevoie de două-trei victorii, dar şi de rezultate favorabile în meciurile celelalte ale adversarelor“, a menţionat Vasile Florea.

Citeşte şi: Adversare tari pentru Simona Halep la WTA Linz! Românca, a doua favorită

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS