13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportF1 / Doi se ciocnesc, al treilea câştigă! Ricciardo a triumfat în MP al Italiei

F1 / Doi se ciocnesc, al treilea câştigă! Ricciardo a triumfat în MP al Italiei

Accident major la Monza, în Marele Premiu al Italiei. Max Verstappen (Red Bull Racing) și Lewis Hamilton (Mercedes) s-au ciocnit în turul 26, în al doilea viraj, și au abandonat! Daniel Ricciardo, pilot McLaren, a profitat și a obținut prima victorie a sezonului. 

În Italia, la Monza, piloții McLaren au obținut primele două trepte ale podiumului. Daniel Ricciardo a obținut prima sa victorie din acest sezon (și totodată primul podium), iar Lando Norris a terminat pe 2. Locul 3 a fost obținut de Valtteri Bottas, Mercedes, care a plecat ultimul de pe grila de start din cauza unei penalizări.

Este prima cursă după 11 ani când piloţii McLaren obţin primele două trepte ale podiumului. Ultima dată s-a întâmplat în Marele Premiu al Canadei din 2010, când Lewis Hamilton și Jenson Button au luat primele două locuri.

Verstappen şi Hamilton şi-au făcut cale liberă lui Ricciardo

La fel ca la Silverstone, în Marele Premiu al Marii Britanii, Max Verstappen și Lewis Hamilton, primii doi din clasamentul piloților, s-au ciocnit serios.

În turul 26, la ieșirea de la boxe, pilotul Mercedes a fost prins din urmă de Verstappen, care intrase și el pentru un schimb de pneuri cu 3 tururi în urmă. 

În virajul 2, Verstappen a încercat să-l depășească pe interior pe Hamilton, dar cei doi s-au atins. În acel moment, monopostul olandezului a fost aruncat peste cel al lui Hamilton! Din fericire, cei doi piloți au ieșit nevătămați din incident, dar nu au putut continua cursa. Pe rând, Verstappen și Hamilton au părăsit mașinile și s-au întors în garaj.

În acel moment, Lewis Hamilton avea șanse bune la podium. Verstappen, care a plecat din pole-position, fusese încetinit de un schimb lent de pneuri, care l-a ținut pe linia boxelor timp de 11 secunde. Ca urmare a incidentului, pe pistă a apărut Safety Car-ul, care a părăsit circuitul în turul 31.

Penalizare serioasă pentru pilotul olandez

FIA a anchetat accidentul celor doi piloți aflați în cursa pentru titlul mondial, iar în urmă cu scurt timp Max Verstappen a fost găsit vinovat. Liderul clasamentului a primit o penalizare de trei poziții pentru următoarea cursă, Marele Premiu al Rusiei.

Verstappen crede că nu are nicio vină pentru manevra care a dus la abandonul celor doi candidați la titlu.

„Mi-am dat seama că voi fi aproape în primul viraj, am tăiat, am intrat pe iarbă, am fost forțat să fac asta. Și-a dat seama că pot trece și m-a înghesuit, eu nu doream decât să trec mai departe. Toată lumea se gândește acum la ce s-a petrecut la Silverstone, dar asemenea lucruri se întâmplă, suntem profesioniști. 

Nu mă așteptam ca el să mă închidă, dacă mi-ar fi lăsat spațiu cât lățimea mașinii, amândoi ieșeam din șicană. Așa, nu am avut pe unde să o iau, m-a împins spre exterior, ne-am lovit. Dar el m-a împins când eram în dreptul lui. Într-un viraj ca acela fiecare a luptat și, din nefericire, mașinile s-au atins. Dacă unul din piloți nu cooperează, ce să fac? E păcat, dar mergem înainte”, a fost reacția lui Max Verstappen.

Citeşte şi: Judo / Adrian Șulcă a luat medalia de aur la Europenele de juniori din Luxemburg

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS