7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJO / Canotaj: Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă, locul 6 în finala probei de dublu

JO / Canotaj: Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă, locul 6 în finala probei de dublu

Echipajul României, format din Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă, a încheiat pe locul șase finala probei de dublu vâsle feminin categorie ușoară din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Cozmiuc și Beleagă au terminat Finala A cu timpul de 6 min 49 sec 40/100.

Titlul olimpic de la Tokyo a fost câştigat de Italia (6 min 47 sec 54/100), iar podiumul a fost completat de Franța (6 min 47 sec 68/100) și de Olanda (6 min 48 sec 03/100).

„Locul 6 în această finală a fost unul muncit. S-a văzut cât de strânsă a fost finala, de la start, până la finiş. Din păcate locul 6 a fost al nostru astăzi, dar asta înseamnă doar o motivaţie pentru următoarea ediţie. Suntem mândre de rezultatul nostru. Toată lumea este mândră de rezultatul nostru. Am muncit pentru locul acesta! Ţinem capul sus, chiar dacă nu a fost medalie şi locul întâi. Ştim prin ce am trecut şi câte hopuri am avut de trecut pentru a ajunge aici. Uneori nu credeam că o să mai ajungem aici, dar am fost echipă şi rămânem echipă.

Cursa a fost grea şi spectaculoasă, în proba noastră niciodată nu e cert cine vine pe locul întâi sau pe şase, pentru că suntem foarte apropiate ca valoare şi din cauza limitei de kilograme. Suntem mândre, mai avem de demonstrat, suntem pe la mijlocul drumului către visul nostru, dar cu un pas mai aproape pentru a-l îndeplini. Nu a fost să fie astăzi, nu disperăm, suntem mândre şi de locul şase, pentru că şi pentru acest loc la Jocurile Olimpice trebuie să munceşti ani de zile. Le felicit şi pe celelalte concurente, pentru că toate am tras până la ultimul strop de energie“, a declarat Gianina Beleagă, pentru Agerpres.

Ailincăi: „Apa nu a fost de partea noastră“

La dublu rame feminin, echipajul format din Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș a încheiat pe locul 3 în finala B. În clasamentul general al probei, româncele au ocupat locul 9.

„Pentru mine este mulţumitor acest loc 9, mai ales că este vorba de prima participare la Jocurile Olimpice. Noi am venit aici cu obiectivul de a ne califica în finală, ne-am dorit foarte mult, eram pregătite cu timpii de acasă şi cu antrenamentele făcute, dar aici a fost cu totul altceva. Apa nu a fost de partea noastră. În sinea noastră ne-am gândit şi la medalie, cred că fiecare sportiv are o mică bucăţică de speranţă.

Sunt bucuroasă că am putut să dau totul în curse, în condiţiile care au fost. Suntem mândre că am ajuns până aici, pentru că suntem un echipaj tânăr care o să progreseze de acum încolo mult mai bine. Este un pas de plecare către Paris. Sunt convinsă că acolo va fi altceva, am învăţat multe din această experienţă şi o să ne ajute în evoluţia noastră. Acolo o să fie cu totul altceva“, a declarat Ailincăi.

Delegația României a câștigat 4 medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo: 1 de aur (echipajul de dublu vâsle feminin) și 3 de argint (Ana-Maria Popescu la spadă, echipajul de patru rame fără cârmaci masculin și echipajul de dublu rame masculin).

309 medalii a obținut țara noastră de când participă la Jocurile Olimpice: 90 de aur, 97 de argint și 122 de bronz.

Citeşte şi: JO de la Tokyo / Canotaj: România a cucerit argintul la dublu rame masculin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS