15.6 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisPentru Ruse începe o nouă eră! Campioană la Hamburg şi primul titlu WTA din carieră

Pentru Ruse începe o nouă eră! Campioană la Hamburg şi primul titlu WTA din carieră

Gabriela Ruse a reuşit, în ultima săptămână, o performanţă fantastică pentru cariera ei! Sportiva noastră a izbutit să triumfe la Hamburg, într-o competiţie interesantă, la care au participat mai multe jucătoare cu nume din clasamentul WTA. După ce a eliminat tenismene precum Teichmann, Collins şi Yastremska, Gabi Ruse a învins-o în finală şi pe Andrea Petkovic, favorita gazdelor, cu scorul de 7-6 (6), 6-4. Menţionăm că acesta este primul trofeu WTA câştigat de jucătoarea româncă.

Primul set a fost unul de care pe care. Cele două sportive au mers pur şi simplu cap la cap până în tiebreak, unde tensiunea a continuat să se menţină la un nivel ridicat. La scorul de 7-6 pentru Ruse în tiebreak, a venit o decizie controversată a arbitrului, care a intrigat-o pe germancă. Într-un final, punctul i-a fost acordat jucătoarei noastre, care şi-a adjudecat setul cu 7-6.

În actul secund am avut parte de o revenire fantastică a Gabrielei, de la 3-0 cu două break-uri pentru Petkovic. Treptat, Ruse a luat game după game, a întors soarta meciului în favoarea sa şi a trecut la conducere pe tabelă, scor 4-3. Mai mult de atât, la scorul de 5-4, Ruse a reuşit break-ul decisiv, care i-a adus primul trofeu din carieră.

În urma acestui triumf, Gabi Ruse va urca considerabil în clasamentul WTA. Dacă înainte de startul competiţiei din Germania se afla pe locul 198, de luni Ruse se va regăsi pe poziţia 133. Gabriela va primi, de asemenea, 23.548 de euro și 280 de puncte în clasamentul mondial de simplu.

Reprezentanții WTA au rămas impresionați de performanța Gabrielei Ruse, românca urcând 66 de locuri în ierarhia mondială, până pe 132 WTA: „A venit din calificări și a câștigat trofeul! Ce parcurs pentru românca Gabriela Ruse!”, a fost mesajul postat pe contul oficial de Twitter al WTA.

Ruse: „Sunt o jucătoare nebună“

Gabriela Ruse a jucat foarte curajos în fața Andreei Petkovic, în condițiile în care românca a disputat prima finală a carierei! La finalul meciului, sportiva noastră a oferit o declarație savuroasă la festivitatea de premiere.

„E foarte greu pentru mine să vorbesc acum! A fost o plăcere să joc împotriva Andreei în finală, atunci când eram mică am văzut multe meciuri jucate de ea. Le mulțumesc mult sponsorilor, copiilor de mingi și tuturor românilor care au venit să mă vadă. 

Mulțumesc și antrenorului meu! Sunt o jucătoare nebună, lui îi este foarte greu să lucreze cu mine. Încă din prima zi în care m-am antrenat cu Andrea m-am simțit bine aici. Sunt foarte fericită! Mai ales că, după 20 de ani fără turneu aici, sunt prima câștigătoare de la Hamburg”, a spus Gabriela.

Începe investiţia în propria carieră

Dacă Simona Halep a ajuns la nivelul la care își permite să pună la saltea banii câștigați la turnee, situația Gabrielei Ruse este diametral opusă. Totuși, premiul de 23.548 de euro câștigat la Hamburg o ajută foarte mult pe tânăra româncă, iar ea va investi toți banii în cariera sa. Momentan, scopul principal al Gabrielei este să pătrundă în Top 100 WTA! Abia atunci, Ruse va putea pune deoparte banii câștigați la turnee.

O jucătoare profesionistă are nevoie de resurse financiare importante pentru a se menține la un nivel înalt! Chiar dacă Gabriela a făcut un salt de 66 de locuri în ierarhia mondială, până pe poziția 132 WTA, românca nu este încă pe plus din punct de vedere financiar.

Potrivit site-ului WTA, Gabriela Ruse a câștigat 402.000 de dolari din premii în întreaga carieră, dar o bună parte din bani s-au dus pe salariile antrenorilor, deplasări, cazări, taxe etc. Deocamdată, Gabriela savurează momentul, iar săptămâna viitoare va lua startul la un nou turneu WTA, Praga Open, înfruntând-o pe Lucie Hlavickova (Cehia, 821 WTA) în primul tur.

Citeşte şi: Mertens şi Hsieh au triumfat la dublu feminin! Mektic şi Pavic, cei mai buni la masculin!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS