22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMertens şi Hsieh au triumfat la dublu feminin! Mektic şi Pavic, cei mai buni la masculin!

Mertens şi Hsieh au triumfat la dublu feminin! Mektic şi Pavic, cei mai buni la masculin!

Belgianca Elise Mertens şi taiwaneza Su-Wei Hsieh au intrat în posesia trofeului în proba de dublu feminin de la Wimbledon, după ce au salvat două mingi de meci în faţa perechii ruse Elena Vesnina-Veronika Kudermeţova, impunându-se cu 3-6, 7-5, 9-7 în finala disputată sâmbătă la All England Club.

În finala de sâmbătă, Vesnina şi Kudermeţova au câştigat primul set, au condus cu 5-3 în setul al doilea, având apoi două mingi de meci la 5-4, însă Mertens şi Hsieh au rezistat şi au câştigat următoarele două ghemuri, restabilind egalitatea la seturi. În decisiv a fost o bătălie pe cinste, câştigată, într-un final, de cuplul Mertens/Hsieh cu 9-7.

Hsieh şi-a trecut cu această ocazie în palmares al patrulea său titlu de Mare Slem la dublu. Ea era deţinătoare titlului, pe care l-a cucerit în 2019 alături de cehoaica Barbora Strycova. Taiwaneza s-a mai impus anterior la Wimbledon în 2013, precum şi la Roland Garros, în anul următor, alături de chinezoaica Peng Shuai.

Mertens a cucerit, la rândul ei, al treilea trofeu de Grand Slam la dublu, după cele de la US Open 2019 şi Australian Open 2021, obţinute împreună cu belarusa Arina Sabalenka.

Nikola Mektic şi Mate Pavic, cuplul surpriză de la All England Club

Pe tabloul masculin, croaţii Nikola Mektic şi Mate Pavic au cucerit primul lor titlu de Mare Slem ca pereche, învingând în patru seturi, 6-4, 7-6 (7/5), 2-6, 7-5, cuplul compus din spaniolul Marcel Granollers şi argentinianul Horacio Zeballos, sâmbătă, în finala turneului de la Wimbledon.

Deşi joacă împreună doar din acest sezon, Mektic (32 ani) şi Pavic (27 ani) au reuşit să câştige şapte turnee pe parcursul anului 2021, trei dintre ele de categoria Masters 1.000 ATP, la Roma, Monte Carlo şi Miami, fiind principalii favoriţi ai competiţiei de la All England Club.

Mate Pavic avea deja două titluri de Grand Slam în palmaresul său, cucerite la Australian Open 2018 (alături de austriacul Oliver Marach) şi US Open 2020 (împreună cu brazilianul Bruno Soares).

Nikola Mektic a pierdut singura sa finală anterioară la acest nivel, anul trecut la US Open, unde a făcut pereche cu olandezul Wesley Koolhof.

Citeşte şi: Simona Halep a coborât tot mai mult în clasamentul WTA! Ce poziție ocupă!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS