16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCOSR susține financiar toți sportivii calificați la Jocurile Olimpice

COSR susține financiar toți sportivii calificați la Jocurile Olimpice

Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi susţinuţi financiar de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) pe perioada stării de urgenţă. Această decizie a fost luată de membrii COSR și publicată într-un comunicat.

„Comitetul Olimpic şi Sportiv Român îi va susţine financiar pe toţi sportivii din loturile olimpice de seniori cu obiectiv JO Tokyo 2020, dar şi pe cei din loturile olimpice de tineret (CNOPT – BOPT) cu perspectivă intermediară de calificare la JO Tokyo 2020. Această finanţare a fost aprobată de Comitetul Executiv al COSR, întrunit în şedinţă. Finanţarea a fost aprobată ţinând cont de recomandările Comisiei Tehnice Olimpice pentru Sportul de Performanţă care a cerut adaptarea antrenamentelor conform acestei perioade de necesitate în care se află România. Primele de lot olimpic au fost diminuate cu 25 % pe toată perioada stării de necesitate pentru sportivi şi plafonate pentru antrenorii principali la nivelul celui mai bun sportiv aflat în pregătire”, a declarat preşedintele COSR, Mihai Covaliu.

În conformitate cu hotărârile Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) şi cu noile măsuri adoptate de grupul de lucru al forului internaţional, toţi sportivii care şi-au câştigat calificarea şi toate locurile obţinute de fiecare Comitet Olimpic Naţional rămân valabile.

Echipa Olimpică a României are în acest moment 59 de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 la 12 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă şi box.

Citește și: Reduceri salariale și în cadrul Federației Internaționale de Tenis

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS