17.9 C
Craiova
luni, 1 iunie, 2020
Știri de ultima oră Sport Reprogramarea JO schimbă planurile. Jocurile Mondiale, mutate în 2022

Reprogramarea JO schimbă planurile. Jocurile Mondiale, mutate în 2022

Jocurile sportive Mondiale din 2021 au fost amânate pentru 2022, pentru a evita suprapunerea cu Jocurile Olimpice de la Tokyo. Acestea au fost reprogramate din 2020 pentru 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.

Jocurile Mondiale, care se desfăşoară odată la patru ani, la 32 de sporturi care nu sunt incluse în programul olimpic, urmau să se aibă loc la Birmingham (Alabama), între 15 şi 25 iulie 2021. Noile date ale competiţiei sunt 7-17 iulie 2022.

Organizatorii au precizat că decizia de amânare a Jocurilor Olimpice a avut un impact asupra programării Jocurilor Mondiale. Menţinerea competiţiei din Alabama la datele originale ar fi însemnat excluderea a numeroşi sportivi şi oficiali.

„E nevoie de multă muncă pentru a implementa această decizie, dar sunt impresionat de flexibilitatea şi eficienţa Comitetului de organizare din Birmingham”, a mărturisit preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Jocurilor Mondiale (IWGA), spaniolul Jose Perurena.

„Toate instalaţiile, pentru competiţii şi cazare, sunt menţinute pentru 2022 şi vom avea acelaşi program sportiv planificat pentru 2021”, a precizat directorul IWGA, Joachim Gossow.

Citește și: Stocul de tricouri CN8, epuizat în timp record. Vezi suma obținută!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Cum arată capsula Crew Dragon în interior

Astronauții Robert Behnken și Douglas Hurley au debarcat cu succes capsula SpaceX Crew Dragon și au intrat în Stația Spațială Internațională, potrivit...