20.1 C
Craiova
luni, 1 iunie, 2020
Știri de ultima oră Sport Oficial: CIO a anunțat perioada de desfășurare a Jocurilor Olimpice în 2021

Oficial: CIO a anunțat perioada de desfășurare a Jocurilor Olimpice în 2021

Perioada de desfăşurare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânate pentru anul viitor, din cauza pandemiei de coronavirus, va fi 23 iulie – 8 august 2021. Perioada a fost stabilită de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO).

În data de 24 martie, CIO a decis amânarea pentru un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevăzute în perioada 24 iulie – 9 august, din cauza pandemiei de coronavirus.

De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. Competiţia a mai fost anulată de trei ori în timpul celor două războaie mondiale, în 1916, 1940 şi 1944.

Două campionate mondiale vor trebui reprogramate

Nici disputarea în vara anului 2021 nu este scutită de probleme. Anul viitor sunt programate două campionate mondiale, la atletism şi nataţie, sporturi de bază din programul JO. Primele se vor disputa între 6 şi 16 august, în SUA, iar celelalte între 16 iulie şi 1 august, la Fukuoka, în Japonia. Acum, aceste două competiţii majore vor trebui reprogramate.

Citește și: Jose Mourinho dă drumul la antrenamentele video la Tottenham

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Spitalul Judeţean din Suceava s-a redeschis cu sectoare non-COVID

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că Spitalul Judeţean Suceava a devenit funcţional pentru sectoare non-COVID, fiind internat deja...

Ce date vor fi colectate de la clienții teraselor?

Terasele s-au redeschis începând de luni, iar noile reglementări prevăd că trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca...