17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVizer și Pîrcălabu, mulțumiți de decizia de amânare a Jocurilor Olimpice

Vizer și Pîrcălabu, mulțumiți de decizia de amânare a Jocurilor Olimpice

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, Marius Vizer, cât și preşedintele Federaţiei Române de Lupte s-au arătat mulțumiți de decizia Comitetului Internațional Olimpic, aceea de a amâna Jocurile Olimpice de la Tokyo din această vară.

Austriacul de origine română Marius Vizer consideră că amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice este cea mai bună decizie, în actuala situaţie generată de pandemia de coronavirus.

„IJF a fost întotdeauna susţinătoarea Mişcării Olimpice şi a Jocurilor Olimpice, însă în conformitate cu circumstanţele actuale, a fost cea mai bună decizie care putea fi luată. În perioada următoare, vom reprograma unele evenimente, imediat ce se va depăşi situaţia creată de Covid-19”, a spus Vizer.

„În primul rând, consider că a fost o decizie corectă de a amâna Jocurile. În acest fel se răspunde la întrebările sportivilor. Ei pot fi ceva mai relaxaţi şi îşi pot planifica activitatea viitoare după ce criza Covid-19 se va încheia. Cred ca toţi oamenii care practică sportul nostru sunt puternici din punct de vedere mental. În plus, suntem o familie unită în judo, ceea ce înseamnă că toţi judoka ar trebui să meargă la antrenorii lor, la cluburile lor, la federaţiile lor naţionale şi la IJF pentru sprijin bazat pe valorile şi principiile noastre, luând în considerare modul de viaţa din judo”, a adăugat preşedintele IJF.

Pîrcălabu: Medaliile pot să mai aștepte

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte (FRL), Răzvan Pîrcălabu, a declarat, marţi, că medaliile pot să mai aştepte, deoarece, în acest moment, este mai important ca lumea să treacă peste pandemia de coronavirus.

„Nu prea sunt multe lucruri de comentat, asta e decizia Comitetului Internaţional Olimpic şi trebuie să ne conformăm. Important acum este să trecem peste pandemia asta care a acaparat întreaga lume. Pentru sănătatea sportivilor şi a publicului care va asista e foarte bine că s-a decis amânarea cu un an. Acum toată lumea trebuie să se gândească la sănătate ca să trecem cu bine peste nenorocirea asta. Pe urmă ne reluăm fiecare activitatea. Medaliile pot să mai aştepte, important e să trecem cu bine peste această pandemie”, a spus Pîrcălabu.

Citește și / Răzvan Burleanu: Amânarea JO, o decizie normală, echilibrată şi responsabilă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS