13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportThomas Bach: Jocurile Olimpice nu se amână!

Thomas Bach: Jocurile Olimpice nu se amână!

Thomas Bach (66 de ani), președintele Comitetului Olimpic Internațional (CIO), este decis să nu amâne Olimpiada din acest an, de la Tokyo, în ciuda pandemiei de COVID-19.

Germanul a spus, într-un interviu acordat presei din țara sa, că o asemenea decizie ar „distruge visul olimpic a peste 11.000 de sportivi”. De asemenea, acesta consideră că ar fi cea mai puțin justă soluție”.

„E dificil să gestionezi nesiguranța și chiar și mai complicat să te pregătești în aceste condiții grele. Dar nu poți să amâni Jocurile Olimpice ca și cum ar fi un meci de fotbal, într-o sâmbătă. E mult mai complex”, a declarat Bach.

Multe țări cer amânarea Jocurilor Olimpice

Afirmațiile lui Thomas Bach vin în contextul în care tot mai multe țări cer amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Până în acest moment, Comitetul Olimpic din Slovenia, Comitetul Olimpic din Norvegia, Federația Britanică de Atletism și Federația Americană de Natație sunt cele mai importante foruri care au cerut public amânarea Olimpiadei de la Tokyo.

Mai mult decât atât, polonezul Piotr Malachowski, de două ori medaliat cu argint la Jocurile Olimpice la aruncarea discului, a afirmat că Olimpiada ar trebui amânată, în contextul pandemiei de coronavirus.

Citește și: Jucătorii lui Bayern impresionează. Lewandowski va dona 1 milion de euro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS