14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBox / Arădoaie și Nechita, victorii la turneul preolimpic de la Londra

Box / Arădoaie și Nechita, victorii la turneul preolimpic de la Londra

Paul-Andrei Arădoaie şi Maria Claudia Nechita au obţinut, duminică, primele victorii româneşti, în turneul preolimpic de box de la Londra.

Paul-Andrei Arădoaie, fost campion european Under-22, l-a învins în primul tur pe bulgarul Blagoi Naidenov, prin KO tehnic în repriza a treia, la cat. 81 kg. Arădoaie va boxa, marţi, în optimi cu principalul favorit, englezul Benjamin Whittaker, care nu a luptat în primul tur.

Maria Claudia Nechita a câştigat şi ea înainte de limită (KO tehnic în repriza a treia) în faţa unguroaicei Szabina Szucs, în primul tur la cat. 57 kg. Următoarea sa adversară va fi germanca Ornella Wahner, calificată direct în optimile de finală. Meciul este programat marţi.

Astăzi vor debuta la Londra şi ultimii trei pugilişti români: Cosmin Gîrleanu (cat. 52 kg), Eric Tudor (cat. 69 kg) şi Sorin-Mihai Caliniuc (cat. 75 kg). Gîrleanu va boxa cu azerul Rufat Huseinov, Tudor va primi replica grecului Dionysos Pefanis, iar Caliniuc va lupta cu suedezul Adam Chartoi.

Toţi cei trei boxeri români care au evoluat sâmbătă, în prima zi a turneului, au suferit înfrângeri. Este vorba despre Cristina Cosma (cat. 60 kg), Robert Jitaru (cat. 57 kg) şi Daniel Burciu (cat. +91 kg).

Londra și Paris, turneele pentru JO

Pentru calificarea la JO 2020, pugiliştii de la categoriile 52 până la 69 kg trebuie să ajungă în sferturi, să câştige câte două meciuri. La categoriile 75 şi 81 kg se califică primii şase, semifinaliştii şi sfertfinaliştii care sunt învinşi de finalişti. La cat. 91 şi +91 kg, primii patru clasaţi, în speţă semifinaliştii, obţin biletele la Tokyo. Fetele trebuie să ajungă în primele opt la categoriile lor ca să se califice la JO.

Următorul turneu va fi la Paris (13-24 mai). Acesta va oferi ultimele bilete pentru Tokyo pentru aspiranţii de pe tot mapamondul. Cele două turnee, de la Londra şi Paris, sunt singurele de calificare pentru JO 2020.

Citește și: Mai mulți reprezentanți ai clubului Valencia au fost depistaţi pozitiv

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS