24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMarin Dună vine în ajutorul lui Gigi Mulțescu la CS Universitatea Craiova

Marin Dună vine în ajutorul lui Gigi Mulțescu la CS Universitatea Craiova

Aflată în cantonament în Malta, CS Universitatea Craiova a primit aseară ajutoare din țară. Nu este vorba despre vreun fotbalist de clasă, așa cum își doresc suporterii, ci despre antrenorul secund solicitat de „principalul“ Gigi Mulțescu imediat după încheierea primei părți a sezonului. Noul membru al staff-ului tehnic alb-albastru este Marin Dună (foto), fost jucător la Progresul București, Steaua București, CD Logrones, Astra Giurgiu și Metalul Plopeni. Ca antrenor, acesta a mai condus echipele Astra, Progresul, Dacia Mioveni, Prefab Modelul, Victoria II Brăneşti, Victoria Brăneşti, Unirea Slobozia, CS Ştefăneşti, Voinţa Sibiu și Concordia II Chiajna. Dună a activat în ultimul timp la Concordia Chiajna, fiind secundul lui Emil Ursu.
În primă fază, oficialii olteni s-au gândit la Florin Șoavă, dar decizia i-a aparținut lui Gigi Mulțescu.
„Marin Dună a fost alegerea lui Gigi Mulțescu“, a menționat președintele Marcel Popescu, pentru GdS.

Update: „Mă bucur că am ajuns la CS Universitatea Craiova, un brand al fotbalului românesc, o echipă care își propune să facă performanță la cel mai înalt nivel. Mă bucur de asemenea că lucrez cu nea Gigi Mulțescu, pentru mine este extraordinar. Îmi place foarte mult echipa, una ofensivă, cu mulți tineri de perspectivă, iar unii dintre ei sunt chiar certitudini, care trebuie luați în seamă la naționala României. Vom munci toți împreună pentru a duce Universitatea Craiova cât mai sus în clasament“, a declarat Marin Dună, pentru site-ul oficial.

Staff-ul tehnic al alb-albaștrilor va fi format în partea a doua a campionatului din Liga I din următorii: Gigi Mulțescu – antrenor principal, Daniel Timofte și Marin Dună – antrenori secunzi, Cătălin Mulțescu – antrenor cu portarii, Ionel Colonel și Cornel Blejan – preparatori fizici.

„Încercăm să luăm ce-i mai bun“

În privința transferurilor de jucători, președintele CS Universitatea Craiova, Marcel Popescu, îi asigură pe suporteri că vor apărea curând și fotbaliștii.
„Deocamdată nu avem noutăți în privința jucătorilor. Așa cum am mai spus, căutăm un fundaș central, fundaș lateral și un atacant sau doi. Nume nu are rost să dăm acum, pentru că nu au semnat. Discutăm cu patru-cinci inși și încercăm să luăm ce-i mai bun“, a explicat Marcel Popescu.
În schimb, așa cum anunța GdS în urmă cu câteva zile, mijlocașul Olivian Surugiu (26 ani) s-a despărțit ieri de CS Universitatea Craiova.
„Această zi reprezintă un nou început pentru mine. Am reziliat contractul cu CS Universitatea Craiova. A fost un sentiment minunat să îmbrac tricoul echipei pe care o iubesc! Îmi pare rău că nu am putut să fac mai mult pentru această echipă și pentru acești suporteri minunați! Motivele au fost diverse, acum totul e tardiv. Le țin pumnii foștilor colegi și le doresc baftă și multă sănătate! Nu în ultimul rând, le mulțumesc celor pe care îi consider cei mai frumoși și mai pasionali suporteri din țară!“, a scris Olivian Surugiu pe contul său de facebook.

Programul amicalelor a suferit modificări

Planul de acasă nu s-a potrivit cu cel din Malta. CS Universitatea Craiova a oficializat, în sfârșit, programul partidelor amicale din cantonamentul de iarnă, din listă făcând parte întâlniri cu St. Gallen, FC Hibernians și RZ Pellets WAC. Amicalele cu Terek Groznîi și Krîlia Sovetov Samara au picat, la fel cum s-a întâmplat cu Borussia Monchengladbach. Acesta a fost și motivul pentru care oficialii olteni nu s-au grăbit să prezinte lista cu adversarele, pentru că nu erau siguri de partenerele de antrenament.
„Nu e sigur că nu vom mai evolua cu rușii. Știi cum e? Că sunt ruși, că sunt elvețieni nu prea contează. Noi ne-am dus în Malta să vedem rușii? Nu, am mers să ne facem jocurile noastre. Problema noastră este să avem adversari cel puțin de calibrul nostru sau al Fortunei Düsseldorf, ca să ne pună probleme. Chiar dacă ne bat, sunt utile astfel de meciuri, pentru că vedem unde am greșit și ce trebuie reparat“, a spus Marcel Popescu.
Astfel, gruparea din Bănie va întâlni pe 14 ianuarie formația elvețiană St. Gallen (locul șase în prima ligă), pe 18 ianuarie pe FC Hibernians (locul doi în prima ligă din Malta), iar pe 25 ianuarie se va disputa ultimul meci de verificare contra austriecilor de la RZ Pellets WAC (locul șapte în prima ligă). CS Universitatea Craiova a întâlnit și în cantonamentul de iarnă de anul trecut, din Antalya, formația austriacă, atunci WAC s-a impus cu 2-1.
În prima partidă test a iernii, CS Universitatea a remizat 1-1 cu Fortuna Düsseldorf.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS