16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii vor să „ardă“ Gazul

Pandurii vor să „ardă“ Gazul

Formația Pandurii Târgu Jiu întâlnește sâmbătă, de la ora 16.00, pe stadionul „Municipal“ din Severin, pe Gaz Metan Mediaș, într-o partidă contând pentru etapa a 20-a din Liga I. Antrenorul grupării oltene, Petre Grigoraș (foto), s-a arătat optimist în privința punctelor puse în joc, în ciuda numeroaselor probleme medicale pe care le are la lot.
„Pe lângă insolvență a venit și un virus care, din păcate, văd că afectează mai mulți jucători și timpul este foarte scurt până la partidă. Avem șapte-opt jucători care sunt răciți, unii sunt chiar la pat, nici nu am putut să-i văd la antrenamente, dar sperăm ca doctorul să reușească și să-i pună pe picioare în cel mai scurt timp. Întâlnim una dintre cele mai în formă echipe din Liga I, o grupare care, surprinzător pentru unii, a reușit să ajungă în vârful ierarhiei. În tur am făcut un meci foarte bun și am câștigat la ei, a fost o victorie absolut meritată, dar acum datele problemei sunt cu totul diferite. Ei și-au revenit și au multe meciuri fără înfrângere, s-au cocoțat sus în clasament și îi felicităm. Noi suntem în picaj puțin și știți din ce motive, dar sper ca la ora jocului, dacă am lotul valid, să scoatem un rezultat bun. Nu vreau să comentez nimic de insolvența lor. Cert este că lor nu le-a dezertat nimeni și au un joc solid“, a declarat Petre Grigoraș, la conferința de presă premergătoare întâlnirii.

„Nu cred în depunctarea noastră“

Petre Grigoraș a comentat și despre posibilitatea ca echipa sa să fie depunctată din pricina unor datorii către jucători.
„Nu cred în depunctarea noastră. Le-am și spus jucătorilor să nu se mai gândească acolo, pentru că nu are rost atâta timp cât decizia nu este definitivă și sunt doar speculații. E frustrant să simți că ți se fură câteva puncte, pentru că ele sunt câștigate pe teren și e normal să le păstrezi. Dacă mă uitam în clasament și vedeam cu trei puncte mai puțin, atunci eram supărat. Dacă există niște bani din drepturile tv, ar trebui să se hotărască sus, la LPF, ca aceștia să fie opriți pentru arbitraje, jucători, antrenori. Conducătorii să se descurce și să facă rost de bani pentru deplasări și celelalte cheltuieli curente. Așa nu o să mai vedeți nici memorii depuse și nici depunctări. Se întâmplă în multe țări lucrul acesta, numai la noi nu se acceptă. De ce? Poate intuiesc, dar mi-e greu să mă exprim“, a declarat „Grig“, menționând că rămâne optimist în privința redresării situației financiare la Pandurii: „Încă sper că se va rezolva totul. Trebuie să crezi și în miracole, că se pot întâmpla și lucruri de genul ăsta. Moș Crăciun nu trebuie să vină cu sacul cu bani, ci cu niște legi care să-i permită țării ăsteia să aibă grijă și de sport. Dacă vine cu sacul cu bani îi cheltui într-un an și după ce faci? Moșul să vină cu un Statut clar, să-l ducă acolo sus și să-l aprobe și ai noștri conducători, dacă sunt corecți, și să-l pună în practică. Ăsta ar fi cel mai frumos cadou pe care ar putea să-l facă Moș Crăciun. Ne uităm în stânga și vedem cum bat ciocanele la stadion și mă întreb pentru ce, pentru muzeu? O să devină o atracție, ca și Poarta Sărutului, Coloana Infinitului și Masa Tăcerii. Se va așeza tăcerea și la sport, din păcate. Ar fi păcat să avem și «Stadionul tăcerii». Trebuie să fim optimiști până la capăt“.
Conform Tabelului Preliminar al Creanţelor, publicat pe 7 decembrie de Administratorul Judiciar al CS Pandurii Târgu Jiu, clubul de fotbal gorjean are datorii de aproximativ 5,7 milioane de euro, către 177 de creditori. Acesta poate fi contestat, iar un tabel definitiv urmează să fie publicat pe 22 decembrie. Pandurii au datorii către persoane fizice şi juridice, service-uri auto, operatori de turism, servicii hoteliere etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS