17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii dau semne de revenire

Alb-albaștrii dau semne de revenire

Craiovenii au pus presiune mare pe defensiva clujenilor (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Craiovenii au pus presiune mare pe defensiva clujenilor (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a arătat o altă față vineri seară, cu CFR Cluj și și-a mulțumit suporterii, câștigând cu 2-1 disputa de pe stadionul „Municipal“ din Severin, din etapa a 20-a din Liga I.
A fost o seară memorabilă și pentru fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima, Nicolae Tilihoi, care a împlinit 60 ani în ziua jocului cu ardelenii.

_DSC0012
De asemenea, oficialii olteni l-au transferat simbolic, „din vitrina de îngeri a lui Chapecoense“, pe Tiago da Rocha Vieira (22 ani), prietenul lui Madson, decedat în accidentul aviatic din urmă cu câteva zile din Columbia. „Meci de meci, până la finalul actualului campionat, tricoul lui Tiaguinho, cu numărul 94, va fi în vestiarul CS Universitatea Craiova“, se arată într-un comunicat al oltenilor.

_DSC0016

Zlatinski a deschis drumul spre victorie

Alb-albaștrii au deschis scorul dintr-un penalti, dictat după un henț comis de Horj și transformat cu precizie de Hristo Zlatinski (36, 1-0). Lovitura de la 11 metri a fost hotărâtă de asistentul Octavian Șovre și a venit cu mare întârziere. Acest fapt a generat inițial proteste din partea craiovenilor, care au solicitatat vehement penaltiul, apoi din partea clujenilor, care au rămas și fără antrenor, Vasile Miriuță fiind trimis în tribună.

_DSC0051
Avantajul gazdelor nu a durat prea mult, pentru că Bud a speculat erorile lui Kelic și Măzărache și l-a învins pe Calancea de la câțiva metri, stabilind totodată rezultatul pauzei (38, 1-1).

Gustavo și-a câștigat respectul

CS Universitatea Craiova a început în forță repriza secundă și a marcat la a doua acțiune de poartă. Autor a fost brazilianul Gustavo, care a preluat o pasă a lui Briceag între doi adversari, a reușit să obțină prim-planul și a strecurat mingea pe lângă Vâtcă, ieșit în întâmpinare (48, 2-1).

_DSC0067
CS Universitatea a fost la un pas să se desprindă la două goluri în minutul 72, când șutul lui Bancu de la 25 de metri a zguduit transversala.
Mingea nu a vrut să intre în plasă nici în minutul 79, când Camorra a respins de pe linia porții un balon al lui Rocha. Gruparea din Bănie și-a mai creat ocazii până la final, însă tabela a „înghețat“ la 2-1.
CS Universitatea Craiova: Calancea – Briceag, Kelic, Kay, Vătăjelu – Băluță, Zlatinski, Rocha (89, Dumitraș) – Gustavo (79, Mateiu), Ivan, Măzărache (46, Bancu). Antrenor: Gigi Mulțescu.
CFR Cluj: Vâtcă – Peteleu (70, Păun), Larie, Horj, Camorra – Rus, An. Mureșan (79, Negruț) – Chiriță, Omrani, Ruiz (66, Thiago Lopez) – Bud. Antrenor: Vasile Miriuță.
Cartonașe galbene: D. Roman, Bud, Camorra, Omrani (2), Păun.
Cartonaș roșu: Omrani 61.
Au arbitrat: Marcel Bârsan – Octavian Șovre, Cirprian Danșa; Florin Marcu.
Observatori: Aron Huzu, Ioan Bogdan.

_DSC0056
În urma acestui rezultat, CS Universitatea Craiova a urcat pe locul secund, având un meci în plus față de urmăritoarele FC Viitorul și Gaz Metan Mediaș. Următorul meci al alb-albaștrilor va avea loc în Cupa României, disputa din optimi cu Dacia Unirea Brăila fiind programată marți, de la ora 17.30, la Buzău.

Pentru galerie foto dați click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS