32.9 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBrașovul candidează pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului din 2020

Brașovul candidează pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului din 2020

(Foto: wikimedia.org)
(Foto: wikimedia.org)

Municipiul Braşov şi oraşul elveţian Lausanne se luptă pentru postura de gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului din 2020, informează Agerpres.ro. Congresul Comitetului Olimpic Internaţional (CIO) de la Kuala Lumpur urmează să facă astăzi o alegere dintre cele două candidate. Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Alin Petrache susţine Braşovul, iar în prezentarea sa oficialul a subliniat că oraşul a găzduit cu succes ediția de iarnă din 2013 a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), iar sporturile de iarnă sunt foarte populare în zonă. În timpul prezentării a fost difuzat un clip video legat de Brașov, în care au fost prezentate bazele și facilitățile din zonă, precum și unitățile de cazare.

Candidatura orașului elvețian Lausanne a fost susținută de Patrick Baumann, membru CIO și secretar general al Federației Internaționale de Baschet (FIBA), care a spus că localitatea are avantaj domeniul sportului și al educației.

Prima ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului a avut loc în 2012 la Innsbruck, iar a doua ediție este prevăzută să se desfășoare anul viitor, la Lillehammer (Norvegia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS