21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMoş Crăciun a ajuns la LPS „Petrache Trişcu“

Moş Crăciun a ajuns la LPS „Petrache Trişcu“

http://www.youtube.com/watch?v=DQvzY69WyGQ

A devenit o tradiţie ca în fiecare an Moş Crăciun să treacă pe la CS Universitatea Craiova să-şi încarce sacul cu daruri pentru elevii de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Bănie.

Respectând obiceiul din ultimii ani, Moş Crăciun i-a vizitat şi anul acesta pe elevii-sportivi de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Bănie. Moşu’ s-a „aprovizionat“ de la Clubul Sportiv Universitatea Craiova, iar vineri dis-de-dimineaţă însoţit de o Crăciuniţă şi patru spiriduşi, a venit să împartă cadouri celor mai mici dintre elevii liceului care scoate campioni la diferite sporturi.
Aproximativ 60 de elevi au stat cuminţi la rând şi au primit de la ajutoarele Moşului, doi dintre fotbaliştii craioveni din lotul echipei CS Universitatea Craiova, Ionuţ Stancu şi Gabriel Velcovici, plase pline cu dulciuri.
„Am vrut să-l trag de barbă pe Moş Crăciun, dar nu am apucat“, a spus un puşti glumeţ, Mihai Frumosu, elev în clasa a III-a, care era nerăbdător să vadă ce are în plasă. Mihai s-a lăudat că practică scrima şi că vrea să ajungă ca antrenorul său, Bogdan Rusu.
Înainte ca elevii să intre în posesia cadourilor, Crăciuniţa şi spiriduşii, dotaţi cu instrumente de cântat, au oferit un mic program artistic de colinde, care i-a încântat pe toţi cei prezenţi, mici şi mari.
Ex-campioana la atletism Mihaela Neacşu (fostă Stăncescu) este acum profesor-antrenor la LPS „Petrache Trişcu“ şi îşi aminteşte cu nostalgie de perioada când, la rândul ei, primea cadouri. „Ne-am bucurat împreună de aceste daruri minunate. Elevii sunt deosebiţi, mai ales că pe lângă carte fac şi sport, şi merită tot ce este mai bun“, a spus Mihaela, care în 2008 a participat la Jocurile Olimpice de la Beijing.
La acţiune au participat şi oamenii din staff-ul echipei de fotbal CS Universitatea Craiova, în frunte cu Pavel Badea, care în fiecare an se îngrijeşte de elevii care în scurt timp pot fi legitimaţi la clubul pe care acesta îl conduce.

„Cei mici sunt viitorul sportului“

Geri Mitroi, directorul Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“, laudă iniţiativa lui Pavel Badea. „Au beneficiat de vizita moşului 60 de copii. Îi mulţuimim domnului director Pavel Badea şi Clubului Sportiv Universitatea că sunt alături de noi, alături de sportul de performanţă şi nu numai, pentru că astăzi le poartă de grijă şi celor mici, viitorul sportului. Le-a adus puţină bucurie şi nouă ne-a adus mai devreme Sărbătorile în suflet. Pavel Badea a dovedit de-a lungul timpului, prin sprijinul financiar pe care l-a acordat liceului, sportivilor şi profesorilor, că este alături de noi şi este normal că sportivii s-au dus acolo unde le este bine“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS