9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeci dramatic pe „Ellis Park“

Meci dramatic pe „Ellis Park“

Slovenia – SUA 2-2

Stadion „Ellis Park“, Johannesburg, spectatori: 53.000.

Au marcat: Birsa ‘13, Ljubijankici ‘42 / Donovan ‘48, Bradley ‘82.

Slovenia: Handanovic – Jokici, B. Cesar, Suler, Brecko – Kirm, Radosavljevici, Koren, Birsa (‘86, Dedic) – Novakovici, Ljubijankici (‘73, Pecinik; 90, Komac). Selecţioner: Matjaz Kek.

SUA: Howard – Cherundolo, DeMerit, Onyewu (‘80, H. Gomez), Bocanegra – Dempsey, Donovan, J.F. Torres (‘46, Edu), Bradley – Altidore, Findley (‘46, Feilhaber). Selecţioner: Bob Bradley.

A arbitrat: Koman Coulibaly (Mali).

Jucătorii naţionalei Statelor Unite s-au pregătit asiduu înaintea partidei de vineri, cu Slovenia. După egalul din meciul de debut la CM 2010, 1-1 cu Anglia, elevii lui Bob Bradley au susţinut că vor rezolva problema calificării în confruntarea de pe „Ellis Park". Nici slovenii nu s-au lăsat mai prejos, încrederea în forţele proprii fiind la cote înalte după ce trupa lui Matjaz Kek a câştigat primul meci pe care l-a jucat în Grupa C, 1-0 cu Algeria.

Cu nervii întinşi la maximum, Clint Dempsey l-a lovit cu cotul pe Ljubijankici chiar în primele secunde ale partidei, însă arbitrul Koman Coulibaly, din Mali, nu a văzut prea bine faza, iar mijlocaşul american a scăpat nesancţionat. Slovenii nu au răspuns faulturilor repetate ale fotbaliştilor lui Bob Bradley şi şi-au văzut de joc, reuşind să deschidă scorul în minutul 13, prin Valter Birsa, care a şutat puternic şi cu efect de la 20 de metri, lăsându-l fără replică pe portarul Howard.

Prima ocazie cu adevărat importantă a reprezentativei Statelor Unite a apărut abia în minutul 37, când Torres a şutat plasat din lovitură liberă, însă portarul Handanovic a respins în corner. După numai patru minute, Dempsey a centrat pentru Donovan, iar Brecko a respins incredibil de pe linia porţii. Slovenii au replicat cu un contraatac fulgerător, finalizat de Ljubijankici cu un şut plasat în stânga lui Howard: 2-0 (‘42).

După pauză, selecţionerul Statelor Unite, Bob Bradley, i-a lăsat la cabine pe mijlocaşul Torres şi pe atacantul Findley, pe care i-a înlocuit cu Edu, respectiv Feilhaber, încercând astfel să revitalizeze ofensiva. În minutul 48, Donovan a profitat de o greşeală a fundaşului Cesar şi a redus din diferenţă cu un şut puternic din unghi.

Pe final, slovenii au căzut fizic, americanii şi-au înteţit atacurile, iar Michael Bradley a restabilit egalitatea executându-l din apropiere pe Handanovic (‘82). În minutul 85, Edu a reluat în poartă centrarea lui Donovan, însă arbitrul Coulibaly le-a refuzat victoria americanilor anulând eronat golul pe motiv de fault în atac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS