14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu, în război cu Dinamo

Lucescu, în război cu Dinamo

„Il Luce“ şi echipa sa, Şahtior Doneţk, sunt favoriţi în manşa a doua a semifinalelor în disputa cu formaţia din Kiev, după rezultatul de egalitate înregistrat în tur (1-1).

Mircea Lucescu este foarte aproape de cea mai mare performanţă de antrenor din cariera sa, calificarea în finala Cupei UEFA cu Şahtior Doneţk. „Minerii“ şi-au început maratonul spre acest ultim act în toamnă, odată cu participarea în grupele Ligii Campionilor, unde au terminat pe locul al treilea şi şi-au continuat parcursul european cu
16-imile Cupei UEFA, eliminând pe rând formaţii de calibru. În această seară, echipa lui Lucescu va disputa manşa a doua a semifinalei cu rivala de pe plan intern, Dinamo Kiev, în tur, cele două echipe terminând la egalitate, 1-1. Acest rezultat o face pe Şahtior favorită, dar statisticile demonstrează că meciurile cu Dinamo au fost întotdeauna pe muchie de cuţit, iar „minerii“ nu se pot considera deja calificaţi. În cele 34 de confruntări directe, Dinamo este în avantaj, bifând 15 victorii, spre deosebire de cele numai opt succese obţinute de Şahtior. Alte 11 meciuri s-au încheiat la egalitate.
De-a lungul timpului, mai mulţi jucători sau antrenori s-au perindat pe la ambele echipe, cel mai celebru dintre ei fiind legendarul tehnician al lui Dinamo Kiev, Valeri Lobanovsky, care şi-a încheiat cariera de fotbalist la Şahtior, în sezonul 1967/1968.

„Il Luce“, precaut

Mircea Lucescu nu era de acord cu ideea că echipa sa, Şahtior Doneţk, este favorită la calificarea în finala Cupei UEFA, programată la Istanbul. „Uneori, este mai greu să joci pe teren propriu. Deşi rezultatul din tur pare să ne avantajeze, eu cred că şansele de calificare sunt egale. Imaginaţi-vă că, dacă Dinamo va marca prima, meciul se va complica pentru noi“, a spus Lucescu. Acesta a scăpat fără nici un jucător accidentat după ultimul meci de campionat, cu Kribas Krivoi Rog, dar nu va putea conta în returul cu Kiev pe serviciile fundaşului Aleksandr Kucher, suspendat. Românul Răzvan Raţ este anunţat titular de presa din Ucraina pentru partida din această seară.

Ghioane, din primul minut

La ultimul meci din campionat, jucat de Dinamo Kiev pe terenul formaţiei Zorya, antrenorul Yuri Semin a menajat câţiva titulari în perspectiva returului cu Şahtior. Astfel, în primul unsprezece şi-a găsit loc şi unul dintre cei doi români de la Dinamo, Tiberiu Ghioane. Evoluţia bună a acestuia de la Zorya şi faptul că a marcat unicul gol al meciului par să-l fi convins pe Semin să-l folosească titular în această seară, la Doneţk. Nu acelaşi lucru se poate spune despre Cosmin Cernat, care este folosit foarte rar în campionat, la ultimul meci nefiind nici măcar inclus în lotul de 18.
UEFA a delegat pentru partida de la Doneţk un arbitru din Portugalia, Olegario Manuel Bartolo Faustino Benquerença, care va fi asistat de la cele două tuşe de doi compatrioţi ai săi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU