13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpectacol fără goluri pe „Nou Camp“

Spectacol fără goluri pe „Nou Camp“

Barcelona – Manchester 0-0
Stadion „Nou Camp“
, spectatori 95.500
Barcelona: Valdes – Zambrotta, Marquez, Milito, Abidal – Xavi, Yaya Toure, Deco (Henry ’77) – Messi (Bojan ’62), Iniesta – Eto’o. Antrenor: Frank Rijkaard.
Manchester United: Van der Sar – Hargreaves, Ferdinand, Brown, Evra – Carrick, Scholes – C. Ronaldo, Park, Rooney (Nani ’76) – Tevez (Giggs ’85). Antrenor: Alex Ferguson.
A arbitrat: Massimo Busacca (Elveţia).

Primul duel catalano-englez pentru un loc în finala Ligii Campionilor s-a încheiat nedecis. Echipa care va juca în finala de la Moscova se va stabili la Manchester, săptămâna viitoare. 

Barcelona şi Manchester au făcut spectacol, dar nici una dintre cele două formaţii nu a reuşit să scuture plasa porţii adverse, cu toate că ocaziile nu au lipsit. Catalanii şi englezii au terminat la egalitate, 0-0, pe „Nou Camp“, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor, iar echipa calificată în finală se va decide în Anglia, pe 29 aprilie.
Cel mai important episod al meciului s-a petrecut în minutul 3, când Manchester a ratat un penalti, dictat pentru un henţ al lui Gabriel Milito la o lovitură de colţ. La punctul cu var s-a prezentat portughezul Cristiano Ronaldo, care a expediat mingea în transversală. Barcelona şi-a revenit imediat după începutul ezitant, iar Lionel Messi a creat panică în defensiva engleză cu două centrări pe jos, la care nu a ajuns nici unul dintre coechipierii săi. Puţin mai târziu, Samuel Eto’ nu a reuşit să profite de o greşeală a portarului Edwin Van der Sar, iar prima intervenţie reuşită a goalkeeperului olandez a fost la faza următoare, când a respins mingea expediată din lovitură liberă de Xavi.
Manchester a preferat să stea în prima jumătate şi a acţionat pe contraatac. Această tactică a fost la un pas să dea roade. Iniesta a greşit în defensivă, Cristiano Ronaldo a pătruns furtunos în careu, dar a fost deposedat excelent de Marquez. A urmat o lovitură de cap slabă a sud-coreeanului Ji-Sung Park, după o centrare a lui Wayne Rooney. Prima repriză s-a încheiat cu un fault dur al lui Rafael Marquez asupra unui adversar, pentru care a primit galben.

Rooney a fost inexistent în partea a doua

Nici unul dintre cei doi antrenori nu a efectuat schimbări la pauză. Repriza secundă a început cu un şut din voleu al lui Zambrotta, deviat în corner. Barcelona a mai fost de două ori aproape de gol, prin Messi, blocat în ultimul moment în mijlocul careului advers, şi prin Eto’o, care a şutat în plasa laterală. Manchester a replicat imediat, dar şutul lui Michael Carrick, din poziţie bună, a ocolit de puţin buturile adverse.
În minutul 62, Frank Rijkaard l-a scos pe Messi şi a mizat pe tânărul Bojan Krkić, dar echilibrul tot nu s-a rupt. „Barca“ a împins cu regularitate jocul către poarta lui Van der Sar, dar s-a lovit de o defensivă aşezată în teren ca la carte şi nu i-a rămas altceva de făcut decât să încerce să marcheze cu şuturi de la distanţă. De partea cealaltă, Sir Alex Ferguson l-a scos în minutul 76 pe Wayne Rooney, aproape inexistent pe teren în repriza secundă şi izolat complet de mijlocaşi. Locul „căpcăunului“ a fost luat de Nani. Rijkaard a mai introdus şi el un atacant, pe Henry, în locul lui Deco.
Cu cinci minute înainte de final, francezul putea înscrie, şutul său violent din afara careului fiind respins cu pumnii de Van der Sar. Acelaşi Henry a încercat apoi să marcheze dintr-o lovitură liberă, dar şutul său a fost slab şi pe centrul porţii, fără probleme pentru portarul englezilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS