13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii au partide dificile în primul tur

Românii au partide dificile în primul tur

În runda inaugurală, sportivii noştri vor susţine următoarele meciuri: Andrei Pavel – Igor Andreev (cap de serie numărul 31), Victor Hănescu – Paul-Henri Mathieu (nr. 23), Sorana Cârstea – Ana Ivanovici (nr. 4), Raluca Olaru – Nicole Vaidisova (nr. 12) şi Edina Gallovits – Stephanie Dubois.

În primul tur al Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, care începe luni, 14 ianuarie, la Melbourne, tenismanul român Andrei Pavel va juca în compania rusului Igor Andreev, cap de serie numărul 31. În cazul în care va accede în runda următoare, Pavel îl va întâlni pe învingătorul partidei dintre belgianul Kristof Vliegen şi francezul Olivier Patience.
Celălalt român prezent pe tabloul de simplu masculin, Victor Hănescu, va juca în primul tur cu francezul Paul-Henri Mathieu, cap de serie numărul 23. Dacă trece de acesta, Hănescu va juca în compania câştigătorului partidei dintre Paul Capdeville (Chile) şi Brydan Klein (Australia).

Şanse mici pentru românce

Jucătoarea română de tenis Sorana Cârstea o va întâlni pe Ana Ivanovici din Serbia, cap de serie numărul 4, în primul tur la Australian Open. În cazul în care va trece de sârboaică, Sorana Cârstea o va întâlni, în runda următoare, pe câştigătoarea partidei dintre italianca Tathiana Garbin şi grecoaica Eleni Daniilidou.
Altă jucătoare din România, Raluca Ioana Olaru, o va întâlni în primul tur pe sportiva cehă Nicole Vaidisova, cap de serie numărul 12. Dacă trece de aceasta, Olaru va juca în compania câştigătoarei din meciul dintre Kaia Kanepi (Estonia) şi Alicia Molik (Australia).
Edina Gallovits va juca în primul tur în compania canadienei Stephanie Dubois, iar în cazul în care va accede în runda următoare va întâlni învingătoarea din meciul Jelena Jankovici (Serbia – cap de serie numărul 3) şi Tamira Paszek (Austria).
Pe tabloul principal al Australian Open ar putea ajunge şi Monica Niculescu, jucătoarea română care a acces ieri în turul trei al calificărilor turneului de la Melbourne. Niculescu a învins-o în turul doi pe Anne Keothavong, din Marea Britanie, cu scorul de 6-2, 6-4. În turul trei, Niculescu o va întâlni pe rusoaica Ekaterina Bichova, care a trecut, cu scorul de 6-2, 6-4, de japoneza Seiko Okamoto.

Suprafaţa de joc, motiv de nemulţumire

Primii jucători care au testat noua suprafaţă de joc de la Australian Open s-au declarat nemulţumiţi, calificând terenul prea lent. Suprafaţa Rebound Ace, folosită de aproape 20 de ani, va lăsa locul, în acest an, unui teren sintetic american, Plexicushion.
Australianul Lleyton Hewitt s-a declarat satisfăcut de suprafaţa de joc, însă jucătorii participanţi la Cupa Hopman, primul turneu oficial la care se foloseşte un astfel de teren, s-au arătat mai puţin entuziasmaţi. „Nu sunt un mare fan al acestui tip de suprafaţă. Este puţin cam lentă pentru mine“, a spus americanul Mardy Fish.
Sârbii Novak Djokovici şi Jelena Jankovici au criticat, de asemenea, această suprafaţă, plângându-se de lipsa de rapiditate. „Este mai lentă decât Rebound Ace, pe care am jucat în 2007, la Sydney şi Melbourne“, a afirmat Jankovici, în timp ce Djokovici a opinat că această suprafaţă şi-ar putea îmbunătăţi caracteristicile în timp: „Deocamdată, este o suprafaţă foarte lentă. După câteva zile sau o săptămână ar putea deveni mai rapidă. Vom vedea cum va evolua situaţia“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS