22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFavoriţii au dezamăgit

Favoriţii au dezamăgit

Ieri nu a fost o zi favorabilă capilor de serie aflaţi în turneul Medibank International de la Sydney, patru din cei cinci favoriţi la primul loc părăsind competiţia din Australia, dotată cu premii în valoare de 465.000 de dolari. Lista „victimelor“ îi include pe Richard Gasquet, Lleyton Hewitt, Fernando Verdasco şi Carlos Moya.
Richard Gasquet şi Dmitry Tursunov s-au angrenat într-o dispută echilibrată, rusul, clasat pe locul 35 mondial, impunându-se în trei seturi, scor 3-6, 6-3, 6-4. Tursunov urmează să-l întâlnească în sferturile de finală pe francezul Sebastien Grosjean, care l-a eliminat pe spaniolul Fernando Verdasco, cap de serie numărul opt, cu scorul de 6-3, 6-4.
Favoritul numărul şase, Lleyton Hewitt, s-a văzut eliminat chiar de conaţionalul său Chris Guccione, beneficiar al unui wild-card, care a tranşat disputa în două seturi identice, 7-6 (4), 7-6 (2), servind 23 de aşi. Australianul îl va avea ca adversar în sferturi pe cehul Tomas Berdych, singurul cap de serie care a trecut de faza optimilor, acesta depăşindu-l pe francezul Gilles Simon, cu scorul de 7-6 (3), 6-2.
Ultimul cap de serie care a dezamăgit a fost ibericul Carlos Moya, perdant în disputa cu argentinianul Augustin Calleri, scor 6-3, 6-4. În celelalte dispute de ieri, Radek Stepanek a trecut de Andreas Seppi, cu 7-5, 2-6, 6-4, Fabrice Santoro de Steve Darcis, cu 6-1, 6-3, în timp ce Evgheny Korolov l-a întrecut pe Ivo Minar, scor 6-2, 6-3.
Tenismanul american Andy Roddick a început cum nu se putea mai bine turneul demonstrativ de la Kooyong (Melbourne), în pregătirea Australian Open, învingându-l fără drept de apel pe croatul Ivan Ljubicic, cu 6-3, 6-0. Câştigător în ultimii doi ani la Kooyong, Roddick îl va întâlni pentru un loc în finală pe rusul Marat Safin, care a dispus clar de scoţianul Andy Murray cu scorul de 6-1, 6-4. Campion la Australian Open în 2005, Safin a coborât până pe poziţia a 57-a în ierarhia mondială, după un sezon 2007 dezamăgitor.
În semifinale a acces şi cipriotul Marcos Baghdatis, care l-a învins în trei seturi pe Nikolay Davydenko, scor 6-4, 4-6, 6-1, urmând să-l întâlnească pe chilianul Fernando Gonzalez, acesta profitând de retragerea argentinianului David Nalbandian, care a acuzat dureri la spate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS