13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportManchester şi Arsenal au început cu dreptul noul an

Manchester şi Arsenal au început cu dreptul noul an

De la începutul Sărbătorilor de iarnă, în campionatul Angliei s-au jucat deja trei etape. În runda a 21-a, programată pe 1 ianuarie, granzii campionatului au câştigat partidele pe care le-au disputat.

După ce au jucat de Crăciun şi pe 29 decembrie, echipele din campionatul Angliei nu au avut pauză nici în prima zi a lui 2008. Arsenal Londra şi Manchester United, primele două clasate în Premier League, au debutat cu dreptul în noul an, câştigând partidele de pe teren propriu pe care le-au disputat în cadrul etapei a 21-a.
„Tunarii“ lui Arsene Wenger s-au impus cu 2-0 pe „Emirates“ în faţa grupării West Ham United. Cu Adebayor, Hoyte, Eboue şi Rosicky reveniţi în primul unsprezece, Arsenal a început în forţă meciul, iar Eduardo a reuşit să deschidă scorul încă din minutul 2, când a reluat în poartă centrarea lui Fabregas de pe partea stângă. Oaspeţii au replicat prin Anton Ferdinand, al cărui şut a fost respins de pe linia porţii de Clichy. Cei care au marcat până la urmă au fost tot cei de la Arsenal, Adebayor ducând scorul la 2-0 în minutul 18. „Tunarii“ nu au mai forţat până la finalul partidei, iar tentativele lui West Ham de a reduce din handicap au fost inutile, pentru că atât fundaşii lui Arsenal, cât şi portarul Almunia au prins o zi bună.

Tevez i-a adus trei puncte lui Manchester

Manchester United a câştigat toate cele trei puncte puse în joc în partida cu Birmingham City, impunându-se cu 1-0. Atacantul argentinian Carlos Tevez s-a dovedit cea mai bună alegere a lui Sir Alex Ferguson pentru compartimentul ofensiv al lui Manchester United, în absenţa lui Wayne Rooney. Argentinianul a marcat unicul gol al meciului de pe „Old Trafford“ în minutul 25, când a finalizat o pasă a portughezului Cristiano Ronaldo. Sud-americanul mai avusese o şansă să marcheze în minutul 6, când a trimis cu capul în bară.
Manchester a dominat jocul şi în repriza a doua, iar portarul oaspeţilor, Taylor, a avut serios de lucru. Cele mai mari ocazii au fost ratate de Cristiano Ronaldo şi de argentinianul Carlos Tevez. Primul a trimis periculos cu capul, dar argentinianul a şutat din nou în bară.
În urma rezultatelor din runda a 21-a, Arsenal îşi păstrează prima poziţie în clasament, cu 50 de puncte, iar Manchester o secondează, cu 48 de puncte.

Şi Chelsea a început bine anul

Cea de-a treia echipă candidată la titlul de campioană a Angliei în acest sezon, Chelsea Londra, a început noul an cu un succes în deplasare. Elevii lui Avram Grant au câştigat cu 2-1 pe terenul altei formaţii din Londra, Fulham. „Albaştrii“ au fost conduşi la pauză cu 1-0, după reuşita din penalti a lui Murphy, dar au întors rezultatul în repriza a doua, prin golurile marcate de Kalou (’53) şi Ballack (’60 din penalti). La Fulham a debutat antrenorul scoţian Roy Hodgson.
În urma succesului obţinut pe „Craven Cottage“, Chelsea are 44 de puncte şi ocupă locul al treilea în clasament. Alte două echipe care s-au impus în etapa a 21-a din Premiership au fost Everton şi Portsmouth. Everton s-a impus cu 2-0 pe „Riverside Stadium“ din Middlesbrough, prin reuşitele semnate de Andrew Johnson şi James McFadden, în timp ce Portsmouth a plecat cu toate cele trei puncte de pe terenul lui Reading, graţie golurilor marcate de Sol Campbell şi John Utaka.
După maratonul de Sărbători, campionatul Angliei va lua o pauză până pe 12 ianuarie, când este programată etapa a 22-a.

Campionatul Angliei, etapa a 21-a

Rezultate: Arsenal Londra – West Ham United 2-0, Aston Villa – Tottenham 2-1, Manchester – Birmingham 1-0, Fulham – Chelsea 1-2, Middlesbrough – Everton 0-2, Reading – Portsmouth 0-2. Aseară s-au jucat partidele: Blackburn – Sunderland, Bolton – Derby County, Liverpool – Wigan Athletic, Newcastle – Manchester City.
Clasament: 1. Arsenal 50 puncte; 2. Manchester 48; 3. Chelsea 44; 4. Liverpool 37; 5. Everton 36; 6. Aston Villa 36; 7. Manchester City 36; 8. Portsmouth 34; 9. Blackburn 30; 10. West Ham 29; 11. Newcastle 26; 12. Tottenham 24; 13. Reading 22; 14. Middlesbrough 20; 15. Birmingham 19; 16. Bolton 17; 17. Sunderland 17; 18. Wigan Athletic 16; 19. Fulham 15; 20. Derby County 7.
Etapa viitoare: Arsenal – Birmingham; Aston Villa – Reading; Bolton – Blackburn; Chelsea – Tottenham; Derby County – Wigan Athletic; Everton – Manchester City; Manchester Utd. – Newcastle; Middlesbrough – Liverpool; Sunderland – Portsmouth; West Ham – Fulham.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS