27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDuel pentru finală la Barcelona

Duel pentru finală la Barcelona

În capitala Catalunyei se vor duela pentru un loc în finala Cupei UEFA Espanyol şi Werder Bremen, două dintre formaţiile cu cele mai bune compartimente ofensive ale competiţiei. Bremen mizează pe plusul de experienţă pe care îl are în competiţiile europene, în timp ce catalanii se bazează pe entuziasmul şi inspiraţia lui Walter Pandiani şi Luis Garcia.

Singura „intrusă“ printre cele trei semifinaliste spaniole ale Cupei UEFA, Werder Bremen, se va deplasa, joi, la Barcelona, pentru întâlnirea cu Espanyol, formaţia cu cele mai multe goluri înscrise în actuala ediţie a competiţiei. Ibericii au ajuns în fazele eliminatorii ale competiţiei după ce au câştigat toate cele patru meciuri jucate în grupa F, doar englezii de la Tottenham reuşind o performanţă similară.
În schimb, Werder Bremen a ajuns să evolueze în Cupa UEFA după ce s-a clasat pe poziţia a treia în Grupa A a Ligii Campionilor, în care s-au mai aflat Chelsea şi Barcelona. Înainte să ajungă în această semifinală, Espanyol a reuşit o performanţă notabilă, eliminând pe Benfica Lisabona în sferturi, după 3-2 în Spania şi 0-0 în returul de pe „Da Luz“. Cu această ocazie, Espanyol a bifat cea de-a 50-a prezenţă a sa în Cupa UEFA. Nemţii au trecut, în schimb, de olandezii de la AZ Alkmaar, câştigând manşa a doua cu 4-1, după remiza albă din tur. Werder a înscris atunci al 299-lea gol al său în competiţiile europene şi se află la o singură reuşită de „cota“ 300.
Barcelonezii se vor afla pentru a patra oară faţă în faţă cu o grupare germană. Prima confruntare cu un adversar din Bundesliga a fost consemnată în 1976, când catalanii au pierdut cu 2-1 pe terenul celor de la Eintracht Braunschweig, impunându-se apoi pe teren propriu cu 2-1. Au urmat meciurile din ediţia 1987/1988 a Cupei UEFA, cu Borussia Mönchengladbach (1-0 şi 4-1) şi Bayer Leverkusen (3-0, 0-3, înfrângere la penaltiuri), cu precizarea că ultima confruntare a fost chiar finala competiţiei, care se disputa atunci după sistemul tur-retur.

Espanyol, cel mai bun atac

Espanyol Barcelona este echipa cea mai prolifică din actuala ediţie a Cupei UEFA, cu 27 de goluri marcate şi numai opt primite. Echipa pregătită de Valverde a înscris în mod constant, mai ales în debutul reprizei secunde, între minutele 46 şi 60. Atacantul uruguayan al catalanilor, Walter Pandiani, este golgheterul competiţiei, cu zece reuşite. Nici coechipierul său Luis Garcia nu stă rău la capitolul goluri înscrise, el trecându-şi în cont şase reuşite.
De când a „retrogradat“ în Cupa UEFA, Werder Bremen a înscris de 11 ori şi a primit patru goluri. În Champions League marcase de şapte ori şi îi fusese „perforată“ poarta de cinci ori. Golgheterul germanilor este Hugo Almeida, cu trei goluri. Ca şi Espanyol, nemţii au înscris mai mult în repriza a doua, opt dintre cele 11 reuşite din UEFA fiind consemnate după pauză.
Manşa a doua a întâlnirii Espanyol – Bremen se va disputa pe 3 mai, iar echipa calificată o va întâlni în finală pe învingătoarea dintre Osasuna şi FC Sevilla. Ultimul act este programat să se dispute la Glasgow, pe 16 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS