15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Pumele“ ataca un loc in sferturi

„Pumele“ ataca un loc in sferturi

Argentina, câstigatoarea asa-numitei „grupe a mortii“ (C) a Campionatului Mondial, va infrunta astazi, la Leipzig, in optimile de finala ale competitiei, selectionata Mexicului, ocupanta pozitiei secunde in Grupa D. Elevii lui Jose Pekerman au convins opinia publica, cu evolutiile din primele meciuri (2-1 cu Coasta de Fildes, 6-0 cu Serbia si 0-0 cu Olanda), ca merita sa fie inclusi printre favoritii la câstigarea titlului.


Cu toate ca a câstigat grupa din care a facut parte, Argentina a avut la dispozitie cu 24 de ore mai putin decât Olanda (locul 2) ca sa pregateasca partida din optimi. Pekerman a fost insa precaut si a menajat in partida cu batavii, ultima din grupa, câtiva jucatori de calibru, precum Crespo, Sorin sau Saviola. Din pacate pentru sud-americani, mijlocasul Nicolas Burdisso va rata meciul cu Mexic, din cauza unei entorse la genunchi suferite la un contact cu Van Nistelrooy, in partida de miercuri, el riscând sa piarda si un eventual meci in sferturi. Selectionerul Jose Pekerman sublinia cu o zi inaintea partidei ca psihicul jucatorilor va avea un rol important la meciurile din fazele eliminatorii: „Vreau ca jucatorii mei sa ramâna la fel de concentrati ca si pâna acum. Conteaza foarte mult acest lucru“.


La rândul lor, mexicanii vin dupa un parcurs nu foarte convingator in grupa (3-1 cu Iran, 0-0 cu Angola si 1-2 cu Portugalia), in care doar ei si lusitanii au emis pretentii la calificarea in optimi. Astazi, selectionerul Ricardo La Volpe nu se va putea baza pe mijlocasul Luis Perez, suspendat dupa eliminarea din partida cu Portugalia, dar il va avea din nou la dispozitie pe cel mai bun marcator al mexicanilor in preliminarii, Jared Borgetti, victima a unei contracturi musculare in meciul cu Iran. Potrivit medicilor, acesta nu va putea evolua insa decât o repriza.


Obiectivul mexicanilor este sa egaleze sau sa depaseasca cea mai buna performanta la Campionatul Mondial, calificarea in sferturile de finala, pe care au reusit-o la editiile din 1970 si 1986.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS